НОВИНИ ГРАД » Новини » Работодателю грозит штраф за неправильно составленное объявление о вакансии

Работодателю грозит штраф за неправильно составленное объявление о вакансии

Работодателю грозит штраф за неправильно составленное объявление о вакансии
Читати grad.ua у  

Когда работодатель приходит в службу занятости в поисках сотрудников, он заполняет анкету, в которой указывает ряд параметров соискателя.

Светлана Помукчинская заместитель начальника отдела организации содействия трудоустройству ООЦЗ:

Це звітність, де вказуються вимоги до претендента на вакансію, назва вакансії, заробітна плата вакансії, також додаткові якісь вимоги чи коментарі, з якого складається, кар'єрний радник який підшуковує роботу з урахуванням цих коментарів і уподобань роботодавця підбирає такій особі претендента. 

Анкета поможет быстрее найти работу тем, кто имеет определенные льготы при трудоустройстве.

Це особи які відносяться до статі 14 про зайнятість населення , це особи члени малозабезпечених сімей, це учасники бойових дій, які приймали участь у антитерорестичній операції, це особи, які повернулися з місць позбавлення волі, це одинокі батьки, які виховують без одного подружжя або батьки які здійснюють догляд за особоюз інвалідністю, за дитиною інвалідом віком до 14 років, особи, які мають дітей віком до 6 років. Це особи передпенсійного віку в тому числі. 

В государственном центре занятости указание возраста, пола, национальности, расы и ряда других параметров запрещалось и ранее. В то же время работодатель имеет право разъяснить все нюансы, чтобы человек, который претендует на ту или иную должность, сам для себя решил – справится ли он с работой.

Проте ми розуміємо, якщо це посада вакансія вантажника, де потрібно здійснювати розвантажувати завантажувати важкі грузи, яка не потребує освіти, достатньо повної загальної середньої освіти для працевлаштування таких громадян, що жінці може бути важко виконувати цю роботу. Звичайно, працевлаштування, якщо воно відбудеться, то відбудеться на короткотривалий термін. Тому перш ніж пропонувати жінці вакансію вантажника, ми попереджаємо, що в коментарі роботадавець зазначає, що потрібно розвантажувати і завантажувати вручну якісь там товари грузи.

В случае, если работодателю по каким-то причинам соискатель не подходит, он должен объяснить причину отказа, опираясь на весомые аргументы – говорят в центре занятости.

Є випадки, коли говорять, ви знаєте, мені потрібна більш мобльна людина, яка б швидше рухалася, яка б мала можливість пересуватися по місту своїм транспортом чи навіть може бути більш як кажуть рухливою. Чи можна це прив'язати до дискримінації? Не знаю, це вимоги роботодавця, які він висуває при заповненні укомплектування своєї вакансії.

Что касается недавно вступившего в силу закона, то штрафы получат работодатели, которые в вакансиях будут указывать пол и возраст кандидатов, а также выдвигать некоторые другие требования. Пожаловаться на дискриминацию может любой человек, заметивший указанные признаки в вакансиях.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: