НОВИНИ ГРАД » Новини » Работа в Одессе: популярностью пользуются рабочие специальности
Работа в Одессе
Читати grad.ua у  

Найти работу в Одессе непросто, но возможно. На современном рынке труда все большей популярностью пользуются рабочие специальности.

Вакансий для водителей, уборщиков или сторожей гораздо больше, чем для юристов или экономистов, в интервью ТРК «ГРАД» рассказала директор Одесского городского центра занятости Татьяна Канава:

Що стосується вакансій, то дуже тяжко на сьогоднішній день підібрати це прибиральників, такі найпростіші професії, які не потребують кваліфікації, прибиральники, охоронцi, не охоронцi, а скажем, сторожа. І, також, дуже складно з укомплектуванням робітничих професій, це електрогазозварювальники, слюсарі, ремонтники, при чому я хочу сказати, що це вакансії, які добре оплачуються, рівень заробітної плати таких вакансій, це 10-15 тис гривень. Багато вакансій у нас з операторiв верстатів з ЧПУ, водіїв дуже багато.

Зачастую, молодые специалисты сталкиваются с проблемой несоответствия желаемой зарплаты и реальных предложений рынка констатирует Татьяна Канава .

Молоді спеціалісти, які приходять, починають, отримувати ми б хотіли зарплату ну від 10 тис гривень, 15-20 тис грн.., ну вже після розмови з шукачами роботи, знайомимо їх із ринком праці, з вимогами роботодавців і ці зарплат. Звичайно, дещо занижується планка молодих спеціалістів, а деякі можливо, ті що отримали певний досвід під час навчання, можливо дибиваються своєї поставленної мети.

Если вы сразу не нашли подходящую работу, – отчаиваться не нужно. Лучше обратиться в центр занятости, тут вам помогут и направят именно к тому работодателю, который будет максимально в вас заинтересован, подчеркивает Татьяна Канава.

Ви знаєте, на кожну вакансію потрібен час для укомплектування, чому, тому що кожен роботодавець бажає отримати хорошого фахівця і для того, щоб укомплектувати будь-яку вакансію, необхідно прикласти певних зусиль для відбору і максимального, скажем так, зближення клієнта-спеціаліста з роботодавцем.

Специалисты центра занятости имеют колоссальный опыт в трудоустройстве даже самых узкопрофильных специалистов

Ну на сьогоднішній день, ви знаєте, екзотична вакансія, не дивлячись на те, що ми припортове місто, знаходимось на морі– це водолаз. Дуже тяжко знайти таких спеціалістів і укомплектувати такі вакансії. Це рятувальна служба, це адміністрація морських портів, і вони також завжди затребуванi, тобто це МЧС, тобто такі служби, які пов’язані із роботою рятувальною.

Некоторые люди, отчаявшись найти работу, склонны впадать в депрессию – а это, отнюдь не выход. Более продуктивно – обратиться к профессионалам, которые помогут переквалифицироваться с учетом потребностей рынка труда – говорят специалисты Одесского городского центра занятости.


Схожі новини

Коментарі