НОВИНИ ГРАД » Новини » Пресс-конференция Ю. Луценко в Одессе: Дела «2мая» и «19 февраля» будут доведены до конца

Пресс-конференция Ю. Луценко в Одессе: Дела «2мая» и «19 февраля» будут доведены до конца

Читати grad.ua у  

На сегодняшней встрече с одесскими журналистами, Генеральный прокурор  затронул  еще несколько тем, важных для Одессы. Юрий Луценко заявил, что следствие сделало серьезный прорыв в расследовании событий 2 мая.

Юрий Луценко, Генеральный прокурор Украины:  Крім одного снайпера, ми розуміємо практично всіх, хто стріляв на Грецькій. І будуть притягуватися по спеціальній процедурі заочного засудження, ті хто до цього причетні. Цю одну особу, яка з даху стріляла з снайперської гвинтівки також будемо встановлювати, поки що тут, тут є питання. Ми встановили хто давав команду, приймав рішення і давав публічну команду захоплювати будинок профспілок, барикадувати його тощо. Хто вів стрільбу з даху захопленого будинку профспілок. І також одна з цих осіб загинула, друга буди притягуватися по спеціальній процедурі заочно осудженого. Також ми розуміємо і тих хто підійшовши на Куликове поле, вчинив ряд порушень громадського порядку, а потім почав штормувати забарикадований будинок профспілок. Ті хто прищепний до порушення закону, скажемо так, метання пляшками.  Також встановлене частина з них буде притягуватися по очному, частина по заочному засудженню. Надзвичайно важливою і я думаю ключової буде експертиза, яка призначена в Києві, по встановленню причин загибелі людей в будинку профспілок. Є версії що вони задихнулися від газу, є версії що вони попали під дію снодійного газу. І та,і та версія буде встановлена в ході наукової експертизи. Завтра з ранку я зустрічаюся з представниками організації  об’єднаних націй, які попередньо говорять, про можливість сприяння, залучення європейських експертів, для повної і об’єктивного висновку і експертизу з цього питання.

Что касается так называемого побоища 19 февраля возле одесской облгосадминистрации, Генеральный прокурор  рассказал, что уже подписано подозрение одному из подозреваемых в организации  тех массовых беспорядков.

Юрий Луценко, Генеральный прокурор Украины: Підписано підозру колишньому першому заступникові Одеської обласної адміністрації , громадянину Орлову, який підозрюється в організації масових заворушень, які привели до масового побиття людей. Також наступного тижня, я планую внести до Верховної Ради України подання про зняття депутатської недоторканості, колишнього губернатора Одеської обласної адміністрації , а нині народного депутата громадянина Скорика.

Коснулся на встрече генпрокурор и темы промтоварного рынка 7 километр.

Юрий Луценко, Генеральный прокурор Украины :  Повідомляю вам , що завтра закінчується триденний термін після надання відповідних повісток . завтра ми плануємо оголосити підозру Іванющенко , Авраамову , які підозрюються в скоєнні незаконного відчуження частини акій 7 - го кілометра.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: