НОВИНИ ГРАД » Новини » На Одещині виявлено вірус африканської чуми, а в Миколаєві - пташиний грип.

На Одещині виявлено вірус африканської чуми, а в Миколаєві - пташиний грип.

Читати grad.ua у  

У двох зразках патологічного матеріалу, взятих у птахів «Миколаївського зоопарку» та переданих для ПЛР-дослідження на пташиний грип, було виявлено РНК вірусу пташиного грипу типу А1 підтипу H5.

За даними Держпродспоживслужби в Миколаївській області, територію зоопарку включено до інфікованої зони. Створено буферну зону радіусом 3 км від епізоотичного вогнища. Визначено зону спостереження радіусом 10 км навколо епізоотичного вогнища. Вживаються заходи щодо ліквідації спалаху пташиного грипу.

У Мологівській громаді Білгород-Дністровського району виявлено вірус африканської чуми свиней.

У Білгород-Дністровському РВА просять мешканців району забезпечити проведення профілактичних заходів щодо недопущення поширення вірусу.
У районі також запроваджено: «зону захисту» та «зону нагляду».

  • «зону захисту» – територію в радіусі 3 км навколо епізоотичного вогнища – до якого включити населені пункти Бікоза та Випасне в їх адміністративних межах;
  • «зону нагляду» – територію в радіусі до 10 км від зовнішніх кордонів зони захисту, до якої входять населені пункти Молога, Садове, Сухолужжя, Бритівка, Білгород-Дністровський, Салгани, Шабо, Абрикосове, Привітне, Розкішне, Андріївка, Гончарівка, Південне , Семенівка у їхніх адміністративних межах.

З метою недопущення поширення вірусу АЧС у «зоні нагляду» передбачається здійснення наступних заходів:

  • недопущення вільного вигулу домашніх кішок та собак, обов'язкове їх утримання у вольєрах або на прив'язі;
  • проведення дератизації власниками господарств усіх форм власності;
  • заборона торгівлі на ринку живими свинями та продуктами з них, крім отриманих на забійних та переробних підприємствах, що мають експлуатаційний дозвіл за наявності супровідних ветеринарних документів;
  • проведення дезинфекції.

У РВА настійно рекомендують мешканцям зазначених населених пунктів виконувати вищезазначені вимоги з метою недопущення поширення небезпечного вірусу.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: