НОВИНИ ГРАД » Новини » Автогаз в Україні коштуватиме понад 40 гривень за літр

Автогаз в Україні коштуватиме понад 40 гривень за літр

Автогаз в Украине будет стоить более 40 гривен за литр
Читати grad.ua у  

В Україні до кінця 2024 року ціна автогазу перевищить позначку 40 гривень за літр. Такий прогноз зробив експерт аналітичного агентства «НафтоРинок» Олександр Сіренко.

За його словами, через підвищення акцизів на пальне, зокрема на скраплений газ, вже у вересні поточного року АЗС продаватимуть автогаз за ціною 33-35 гривень за літр. Але потім, у жовтні, на ціну почне впливати інший фактор. Збільшуватимуться ціни на кордоні через набуття чинності санкцій на пропан-бутан з країни-агресора.

Що ж до цін на бензин та дизельне паливо, то експерти прогнозують їх незначне підвищення до кінця 2024 року. Експерти аналітичного агентства «НафтоРинок» вважають, що в Україні, навіть незважаючи на підвищення акцизів на пальне, можуть знизитися ціни на бензин та ДП. Це може статися через зниження цін на нафту у світі.

Експерти Інституту досліджень авторинку вважають, що в цьому випадку експлуатувати автомобілі з ГБО стане економічно менш вигідним, ніж зараз. Справа в тому, що автомобілі з ГБО витрачають на 20-30% більше пального, ніж бензинові машини.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: