НОВИНИ ГРАД » Новини » Готуємося до підвищення цін на паливо

Готуємося до підвищення цін на паливо

Готуємося до підвищення цін на паливо
Читати grad.ua у  

Саудівська Аравія, ОАЕ, Ірак, Кувейт, Оман, Алжир та Казахстан знижують видобуток нафти до кінця 2023 року. Ціни на нафту зросли вже до 10% після рішення про зниження видобутку нафти.

І це лише початок. Аналітики провідних банків світу прогнозують підвищення ціни за барель нафти до 100 доларів на кінець року.

До зростання ціни пального в Україні призведе і намір влади підвищити ПДВ на пальне з 7% до 20%. Експерти вважають плани українських депутатів критичними для країни, вказуючи на те, що ситуація в агросекторі, наприклад, і так склалася критична, і тепер до неї додастьсяя ще й підвищення цін на соляру та бензин.

Одним з аргементів необхідності підвищення, влада називає той факт, що військові витрати вимагають 120 мільярдів гривень щомісяця, тоді як до бюджету збирають лише 88 мільярдів гривень. Проте, кажуть експерти, зі скасуванням пільгового ПДВ ціна палива так само зросте і для армії.

Якщо плани зростання ПДВ все ж таки будуть втілені в життя, то вони неминуче призведуть до зростання цін на товари та послуги, що породить невдоволення населення. У такому разі влада може запровадити регулювання на паливному ринку і в країні може виникнути дефіцит, як це вже було у 2022 році.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: