НОВИНИ ГРАД » Новини » Українським водіям у Німеччині загрожують нові штрафи

Українським водіям у Німеччині загрожують нові штрафи

Читати grad.ua у  

З 30 вересня 2024 року автомобілі з українськими номерами, які перебувають у Німеччині понад рік, необхідно зареєструвати відповідно до німецького законодавства та отримати номерні знаки цієї країни. Цей процес для українців обіцяють спростити. Про це повідомило Федеральне міністерство цифрових технологій та транспорту цієї європейської країни.

Під час реєстрації автомобіля цифрові версії українських документів не приймаються. Посвідчення особи та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу мають бути подані в оригіналі, у паперовому вигляді.

Після набуття чинності вимогою про обов'язкову реєстрацію, українські документи на автомобіль та номерні знаки перестануть бути дійсними в Німеччині. Їхнє подальше використання буде заборонено.

Повідомляється, що порушення термінів реєстрації автомобіля не вважається кримінальним злочином. Однак це розцінюється як адміністративне правопорушення, за яке передбачено штраф. Його розмір варіюється від 70 до 105 євро.

Тим, хто отримав номерні знаки у Німеччині, але потім вирішив повернутися на батьківщину, має знову перереєструвати машину – на українські номери. Власники транспортних засобів української реєстрації, які ставили їх на облік у відповідних німецьких органах та не зняли з обліку у сервісних центрах МВС у зв'язку з виїздом за кордон, можуть отримати нові українські свідоцтва про реєстрацію та номерні знаки.

Для цього необхідно звернутися до будь-якого сервісного центру МВС, оплатити відповідні платежі та подати заявку на нове свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: