НОВИНИ ГРАД » Новини » Водійські права нового зразка мають додатковий захист

Водійські права нового зразка мають додатковий захист

Водительские права нового образца имеют дополнительную защиту
Читати grad.ua у  

З 1 вересня 2024 року сервісні центри МВС України почали видавати оновлені бланки посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Як розповіли в Головному сервісному центрі МВС України, оновлені бланки водійських документів відтепер мають додатковий захист: на бланку до голографічного зображення емблеми МВС додали спеціальне маркування. Воно складається з трьох літер і шести цифр. Правоохоронці вважають, що такий посилений захист суттєво знизить ризики підробки документів.

Ще один елемент захисту міститься на бланках свідоцтва про реєстрацію автомобіля - це QR-код, розміщений у правому нижньому кутку. Він містить посилання на онлайн-сервіс Головного сервісного центру МВС, де можна перевірити свої документи. Після сканування QR-коду на екрані з'явиться вся інформація, внесена до електронного реєстру: серія, номер документа і дані про транспортний засіб.

У центрі зазначили, що всі видані раніше в сервісних центрах МВС документи залишаються дійсними і громадяни можуть продовжувати ними користуватися. Однак за бажанням, можна обміняти свої водійські документи на нові, звернувшись до будь-якого сервісного центру МВС.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: