НОВИНИ ГРАД » Новини » Купували консерви за завищеними цінами: звинувачуються чиновники Одеської ОВУ

Купували консерви за завищеними цінами: звинувачуються чиновники Одеської ОВУ

Читати grad.ua у  

НАБУ і САП відправили на лаву підсудних ексзаступника голови та чинного керівника відділу Одеської обласної військової адміністрації, яких обвинувачують у завданні понад 9 млн грн збитків державі.

Як встановило слідство, у 2022 році заступник голови Одеської ОВА у змові з начальником відділу моніторингу публічних закупівель Департаменту економічної політики та стратегічного планування Одеської ОВА організував закупівлю продовольчих товарів для забезпечення потреб населення в умовах воєнного стану за безпідставно завищеними цінами. У результаті таких дій державі завдано збитків на суму 9,2 млн грн.

Крім того, заступник голови Одеської ОВА, посилаючись на свої зв’язки у правоохоронних органах, пропонував керівниці одного зі структурних підрозділів Одеської ОВА «сприяння» в уникненні можливої кримінальної відповідальності в обмін на неправомірну вигоду, на що остання погодилась.

Дії ексзаступника голови Одеської ОВА кваліфіковано за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 190 (в редакції статті станом на 03.01.2023), ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України. Дії керівника відділу підпадають під ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України.

Розслідування закупівлі Одеською ОВА продовольчих товарів за завищеними цінами детективи НАБУ розпочали у серпні 2022 року за матеріалами УСБУ в Одеській області. Надалі НАБУ і САП ініціювали передачу за підслідністю матеріалів справи від Національної поліції, яка розслідувала ці самі факти.

Про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро України.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: