НОВИНИ ГРАД » Новини » Схема, на якій попалися ексзаступник губернатора Одеської ОВА, завдала збитків державі на понад 9 млн грн

Схема, на якій попалися ексзаступник губернатора Одеської ОВА, завдала збитків державі на понад 9 млн грн

Схема, на якій попалися ексзаступник губернатора Одеської ОВА, завдала збитків державі на понад 9 млн грн
Читати grad.ua у  

НАБУ та САП завершили слідство за підозрою ексзаступника голови та чинного керівника відділу Одеської обласної військової адміністрації у зловживанні службовим становищем.

За даними слідства, у 2022 році заступник голови Одеської ОВА у змові з начальником відділу моніторингу публічних закупівель Департаменту економічної політики та стратегічного планування організував закупівлю продовольчих товарів для забезпечення потреб населення в умовах воєнного стану за безпідставно завищеними цінами. Унаслідок таких дій державі завдано збитків на суму понад 9 млн грн.

За інформацією низки ЗМІ, йдеться про схему, на якій попалися екс-губернатор Олег Муратов.

Крім того, заступник голови Одеської ОДА, посилаючись на свої зв'язки в правоохоронних органах, пропонував очільниці одного зі структурних підрозділів Одеської ОДА "сприяння" для уникнення можливої кримінальної відповідальності в обмін на неправомірну вигоду, на що остання погодилася.

Дії ексзаступника кваліфіковано за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 190 (у редакції статті станом на 03.01.2023), ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України. Дії керівника відділу підпадають під ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України.

Розслідування зазначених фактів зловживання було розпочато за матеріалами УСБУ в Одеській області. Згодом, САП і НАБУ ініціювали передачу за підслідністю матеріалів справи від Національної поліції, яка розслідувала ці ж факти.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: