НОВИНИ ГРАД » Новини » Цього року 7 тисяч першокласників сядуть за парти у школах Одеси

Цього року 7 тисяч першокласників сядуть за парти у школах Одеси

В этом году 7 тысяч первоклашек сядут за парты в школах Одессы
Читати grad.ua у  

З понеділка 2 вересня в Одесі, як і по всій Україні, стартує новий навчальний рік. Загалом працюватимуть 120 закладів середньої освіти, з них – 92, які мають власне укриття, решта їх понад 20 будуть використовувати притулки в радіусі 100 метрів. Через вимоги безпеки 77% учнів навчатимуться у змішаному форматі – оффлайн та онлайн. За словами директора Департаменту освіти та науки Олени Буйневич, усі 100% шкіл забезпечені альтернативними джерелами харчування та відповідними комунікаціями для забезпечення у разі потреби дистанційного формату навчання.

Для українських дітей, які через військові події навчаються за кордоном, буде можливість здобувати освіту дистанційно з тих предметів, які відсутні у країнах перебування. Наприклад, уроки української мови та літератури та історії України. А ще при поверненні до української школи за учнем обов'язково зберігається місце. Щодо харчування, то для дітей пільгових категорій вони забезпечуватимуться за рахунок міста. Учні, які навчаються у першу зміну, отримають сніданок, у другу – обід. До речі, цього року в Одесі до шкіл підуть 7 тисяч першокласників.

Щодо святкування «Першого дзвоника», то масових заходів у закладах міста не планується. Урочистості, на яких привітають першокласників та випускників, проведуть у школах — у дворах біля укриттів чи актових залах навчальних закладів. Загалом на Одещині наступного тижня розпочнуть освітній процес 650 шкіл, які працюватимуть у очному та змішаному форматах. Вчитися піде 241 тисяча учнів, із них 14 тисяч внутрішньо переміщених осіб.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: