НОВИНИ ГРАД » Новини » Зростає захворюваність на COVID-19 в Одеській області

Зростає захворюваність на COVID-19 в Одеській області

Читати grad.ua у  

За інформацією обласного центру контролю та профілактики захворювань у 1,5 разу збільшилася кількість хворих на коронавірусну інфекцію порівняно з минулим тижнем.
Збільшення зареєстровано серед дітей (в 1,7 разу), і серед дорослих (в 1,4 разу). Кількість госпіталізацій зросла в 2,6 рази, зареєстровано один летальний випадок, помер пацієнт 70 років, який не був щеплений.
З початку року зафіксовано 13 смертей, переважно серед людей, старших за 65 років.
В області триває тенденція зростання захворюваності на COVID-19. За останній тиждень порівняно з попереднім рівень захворюваності зріс у 1,5 раза. Зафіксовано 742 нових, лабораторно підтверджених випадки COVID-19, захворіли 602 дорослих та 140 дітей.
Медики нагадують необхідність вакцинації проти COVID-19. Медичні установи області, що надають послуги з вакцинації, забезпечені імунобіологічними препаратами для проведення щеплень у повному обсязі, повідомляє обласний центр контролю та профілактики захворювань.
Нагадаємо, що з 5 серпня 2024 року наказом Міністерства охорони здоров'я України затверджено оновлені рекомендації щодо щеплення проти СOVID-19. Отже, схеми вакцинації для населення спрощуються: для більшості людей достатньо зробити одне щеплення. Для людей, які входять до групи ризику тяжкого перебігу COVID-19, передбачено введення більшої кількості доз – ревакцинація через 6-12 місяців. Щоб отримати щеплення або вакцинувати дитину, зверніться до сімейного лікаря або до найближчого закладу охорони здоров'я.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: