НОВИНИ ГРАД » Новини » Офіс омбудсмана підтвердив неналежні умови в психлікарні на Одещині

Офіс омбудсмана підтвердив неналежні умови в психлікарні на Одещині

Офис омбудсмана подтвердил ненадлежащие условия в психбольнице в Одесской области
Читати grad.ua у  

Офіс уповноваженого з прав людини провів перевірку в Одеській обласній психіатричній лікарні № 2 після того, як бойовий медик 35 бригади морської піхоти Петро Конопля, який в ній лікується, поскаржився на погане харчування там. За результатами перевірки інформація підтвердилася: умови у психлікарні, де лікуються зокрема і військові, назвали «абсолютно неналежними» і такими, що не відповідають встановленим стандартам.

Про це повідомив уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

Так, Омбудсман розповів, що після того, як працівники його офісу виявили відео Коноплі, представниця Уповноваженого в Одеській області Марія Попова разом із працівниками регіонального представництва поїхали з метою перевірки відповідності умов, у яких перебувають військові під час лікування. Зрештою вони підтвердили, що умови, у яких знаходяться пацієнти, зокрема і військовослужбовці, є абсолютно неприйнятними та не відповідають встановленим стандартам.

Крім того, зʼясувалося, що медичний заклад закінчує реорганізацію і приєднується до «Одеського обласного центру психічного здоров’я». Омбудсман негайно направив рекомендації до органів державної влади з вимогою вжити необхідних заходів для виправлення ситуації.

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець зазначив:

На основі інформації, отриманої від обласної військової адміністрації та департаменту охорони здоров’я, найближчим часом будуть прийняті відповідні управлінські рішення, зокрема, можливе притягнення до адміністративної відповідальності осіб, відповідальних за харчування, а також розгляд питання про переукладення договорів з іншим постачальником.

Нагадаємо, два дні тому бойовий медик Петро Конопля заявив про погане харчування в Одеській обласній психіатричній лікарні № 2, де він перебуває на лікуванні. Також на відео Петро показав стан палати. На стінах — тріщини та пліснява, зазначає військовий. Після розголосу, додав Петро, йому повідомили, що його переведуть до іншої лікарні. У відповідь на це чоловік оголосив голодування.

На Одещині військовий на лікуванні оголосив через це голодування


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: