НОВИНИ ГРАД » Новини » Україна та Молдова в Одесі підписали угоду з екологічної безпеки 

Україна та Молдова в Одесі підписали угоду з екологічної безпеки 

Читати grad.ua у  

Україна та Молдова мають спільний кордон, який проходить, зокрема, і територією Одеської області. Сьогоднішнє підписання Угоди між Кабміном України та Урядом Республіки Молдова вже названо історичною подією.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець зазначив:

Ми підписали сьогодні відповідний документ, який узаконює наші відносини і встановлює правила наших транскордонних консультацій в рамках Конвенції ЕСПО. Тобто, якщо, наприклад, Республіка Молдова будує якийсь об'єкт, який потенційно буде впливати на довкілля України, є процедура, як вони з нами будуть проводити ці консультації. Відповідно, коли ми, наприклад, на Одещині, будуємо якийсь новий об'єкт інфраструктурний, у нас є процедура, як провести ці консультації, і вона ратифікована обома урядами, і у нас є право на її підписання.

Обидва міністри підкреслили символічність події, що сталася сьогодні в Одесі. Зокрема міністр довкілля Молдови Серджіу Лазаренко зазначив:

Підписання цього документу саме в Одесі є символичним. Одеса є містом для нас важливим як економічно, так і туристично. Майже немає громадян Молдови, які не були в Одесі або не мають сувенір з Одеси. Я впевнений, що підписаний сьогодні документ буде сприяти збільшенню екологічної безпеки і взаємодії між нами. Також Молдова заявляє про готовність приймати участь у реконструкції України, як і в екологічному, так і в інших напрямках діяльності.

Цей крок є черговим свідченням тісної співпраці між Україною та Молдовою, які разом працюють над збереженням довкілля та захистом своїх громадян від екологічних загроз.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: