НОВИНИ ГРАД » Новини » На Одещині побудують сім сміттєпереробних заводів

На Одещині побудують сім сміттєпереробних заводів

На Одещині побудують сім сміттєпереробних заводів
Читати grad.ua у  

Міністерство екології України пропонує на Одещині збудувати сім заводів, які зможуть повністю утилізувати тверді побутові відходи, що утворюється щорічно. Наразі визначено 7 місць розміщення таких підприємств: Авангард, Южне, Знам‘янка, Арциз, Подільськ, Саф’яни, Молога.

Меморандум про це підписали 15 листопада, в Одеській обласній військовій адміністрації міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, голова ОВА Олег Кіпер та керівники семи громад регіону. Про це повідомили в Одеській ОВА.

Загальна потужність семи модулів складатиме 1,1 млн тонн на рік. Зазначається, що ділянки визначені з урахуванням оптимального логістичного підходу в радіусі не більше 70 км.

Будівництво цих заводів планують за рахунок залучення інвесторів. Загальна вартість семи підприємств близько 250 млн євро. На кожному модулі, в залежності від його потужності, буде утворено від 50 до 150 нових робо чих місць.

Нові модулі для перероблення відходів з часом дозволять Одещині відмовитися від звичного складування сміття на звалищах. За словами чиновників, при достатньому фінансуванні, таку інфраструктуру область зможе отримати вже за півтора роки.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: