НОВИНИ ГРАД » Новини » Чиновник намагався за хабар переправити трьох чоловіків за кордон

Чиновник намагався за хабар переправити трьох чоловіків за кордон

Чиновник пытался за взятку переправить трех мужчин за границу
Читати grad.ua у  

В Одеській області викрили та взяли на гарячому виконувача обов'язків керівника одного з відділів Державної міграційної служби України, який намагався підкупити прикордонника задля можливості незаконного переправлення до Молдови трьох чоловіків призовного віку.

Посадовець брав з кожного «клієнта» по 10 000 доларів США, і вирішив заручитися підтримкою інспектора прикордонної служби, запропонувавши йому за всіх трьох $9000 хабара. Також організатор схеми пропонував систему лояльності та збільшення суми хабара, якщо клієнтів буде більше. 
В одному з населених пунктів прикордоння, співробітник міграційної служби був затриманий у порядку ст. 208 КПК України під час передачі частини обіцяної грошової винагороди в розмірі 4500 доларів США. Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Заходи з викриття злочинної схеми проводилися спільною міжвідомчою групою у складі оперативників відділу внутрішньої та власної безпеки по Білгород-Дністровському прикордонному загону Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Південь», співробітниками Одеського УДВБ Національної поліції України, слідчими ТУ ДБР у місті Миколаїв, під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: