НОВИНИ ГРАД » Новини » Нові випадки кору зафіксовано в Одеській області

Нові випадки кору зафіксовано в Одеській області

Читати grad.ua у  

В Одеському районі зареєстровано 4 випадки кору серед дітей, які не вакциновані через релігійні переконання батьків. Хворі перебувають на лікуванні в Міська клінічна інфекційна лікарня. Стан захворювання середньої тяжкості. Про це повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Наразі фахівцями Одеського обласного ЦКПХ разом із медичною службою здійснюється комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів з метою локалізації та ліквідації осередку інфекційного захворювання.

Загалом з початку року в Одеській області лабораторно підтверджено 19 випадків кору, зокрема 9 дітей:

Одеський район – 13, зокрема по місту – 7 випадків.

Ізмаїльський – 5 випадків

Березовський – 1 випадок.

Зазначається, що серед тих, хто захворів, щеплені, відповідно до віку, були 6 осіб, не щеплені – 13.

Кір – інфекційне захворювання, що передається повітряно-крапельним шляхом. Вірус кору може зберігатися в повітрі до двох годин. Специфічного лікування від кору немає. Вакцинація – єдиний захист проти кору, адже ліків від цієї хвороби не існує, кажуть медики.

В Україні щеплення від кору, паротиту та краснухи (КПК) внесено до Національного календаря профілактичних щеплень.  Також фахівці зазначають, що вакцина КПК безпечна, ефективна і забезпечує тривалий захист. Діти отримують її безкоштовно.  Вакцинувати дитину та перевірити вакцинальний статус можна у педіатра або сімейного лікаря. Також можна зробити щеплення в будь-якому пункті щеплення, які розташовані в центрах первинної медичної допомоги та амбулаторіях.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: