НОВИНИ ГРАД » Новини » Вивозив зерно з окупованого Криму: в Рені затримали іноземне судно

Вивозив зерно з окупованого Криму: в Рені затримали іноземне судно

Вывозил зерно из оккупированного Крыма: в Рени задержали иностранное судно
Читати grad.ua у  

В акваторії порту Рені Одеської області затримали іноземне судно та його капітана, яке незаконно вивозило агропродукцію через закриті морські порти окупованого Криму. Про це повідомляють Офіс генерального прокурора і Служба безпеки України.

Корабель ходив під прапором однієї з країн Центральної Африки, а його екіпаж виконував замовлення РФ на вивезення українського зерна з тимчасово окупованого Криму. За даними слідства, протягом 2023-2024 років судно неодноразово пришвартовувалось до морського порту Севастополя, щоб забрати награбовану агропродукцію. Потім корабель транспортував вантаж до Близького Сходу для продажу на користь країни-агресора.

Для маскування злочину капітан періодично вимикав GPS-трекер судна та вносив недостовірні відомості до журналу маршрутів і стоянок плавзасобу. У такий спосіб він допомагав росіянам вивозити багатотонні партії українського зерна, викраденого з тимчасово окупованих регіонів на півдні України.

Як встановило розслідування, капітаном вантажного судна є громадянин однієї з країн Південного Кавказу. Під час обшуку на борту судна виявлено документи, засоби навігації та інші речові докази злочинної діяльності.

Капітану повідомили про підозру за ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї). Зловмиснику загрожує до 5 років позбавлення волі.

Також на причетність до злочину перевіряють членів команди судна — це 12 іноземців.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: