НОВИНИ ГРАД » Новини » Кишкова інфекція в Одеській області: спостерігається зростання захворюваності

Кишкова інфекція в Одеській області: спостерігається зростання захворюваності

Кишечная инфекция в Одесской области: наблюдается рост заболеваемости
Читати grad.ua у  

За даними моніторингу захворюваність на гострі кишкові інфекції в області, порівняно з попереднім тижнем, зросла на 20% за рахунок дитячого населення, де зростання на 31%. Серед дорослого населення захворюваність на ГКІ залишилася майже на рівні попереднього тижня. У структурі захворюваності діти становили 62%, а серед них найбільш ураженою була вікова група 1-4 роки, на яку припало 49%.

Згідно з факторним аналізом переважна більшість хворих (27%) пов'язували захворювання з вживанням немитих ягід, овочів, фруктів.

За звітний тиждень, холерний вібріон не виділено. З метою моніторингу циркуляції холерного вібріона на об'єктах довкілля досліджено 89 проб, зокрема морська вода - 18 проб, прісна - 23, стічні води інфекційних стаціонарів – 44, інші (баластні води) – 4.

Зареєстровано 255 хворих із розладами шлунково-кишкового тракту, з них обстежено на холеру 251 з негативним результатом.

На звітному тижні зареєстровано 12 випадків підозри на кашлюк, що вдвічі менше, ніж минулого тижня (23). Захворювання реєструвалися спорадичними випадками в Одеському (6 випадків) та Ізмаїльському (6 випадків) районах.

З початку року в області зареєстровано 93 лабораторно підтверджених випадки сказу серед тварин, з них 13 серед домашніх, 80 - серед диких. Епідемічна ситуація залишається під контролем.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: