НОВИНИ ГРАД » Новини » Епідемічна ситуація в Одеській області на початок літа

Епідемічна ситуація в Одеській області на початок літа

Эпидемическая ситуация в Одесской области на начало лета
Читати grad.ua у  

Захворюваність на гострі кишкові інфекції в області, порівняно з попереднім тижнем, зросла на 33,3%, зокрема серед дітей - на 49%.

За інформацією Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб, на звітному тижні зареєстровано групову захворюваність на харчову токсикоінфекцію норовірусної етіології серед населення в Рені. Загалом зареєстрували 27 хворих, зокрема 22 дитини до 15 років. Перебіг захворювання переважно легкий, діти лікуються амбулаторно.

У регіоні від початку літа розпочався посилений епіднагляд за холерою, що включає моніторинг циркуляції холерного вібріона на об'єктах довкілля (вода відкритих водойм, морська вода в зонах рекреації та стічна вода інфекційних стаціонарів (відділень), станцій біологічного очищення) і обстеження хворих із розладами шлунково-кишкового тракту на холеру.

Дослідили 81 пробу із зовнішнього середовища, зокрема морська вода - 14 проб, прісна вода - 23 проби, стічні води інфекційних стаціонарів (відділень) - 44. Холерний вібріон не виділено.

Зареєстрували 168 хворих із розладами шлунково-кишкового тракту, всі обстежені на холеру з негативним результатом.

На звітному тижні зафіксували 18 випадків підозри на кашлюк, що на 31% менше ніж попереднього тижня (26 випадків).

Серед тих, хто захворів на COVID-19, переважає доросле населення. Важких форм перебігу захворювання та летальних випадків не зареєстровано.

З початку року в області зареєстровано 91 лабораторно підтверджений випадок сказу серед тварин, з них 11% - серед домашніх, понад 80% - серед диких (лисиці, шакали, дикі кішки).

За даними моніторингу за тиждень 99 осіб отримали укуси тваринами, що на 6 випадків менше ніж попереднього тижня (105 укусів).


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: