НОВИНИ ГРАД » Новини » Епідситуація в Одесі щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції

Епідситуація в Одесі щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції

Епідситуація в Одесі щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції
Читати grad.ua у  

Загалом за останній тиждень на гострі кишкові інфекції захворіли 104 одесити, з яких 58,7% становили діти віком до 17 років.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі за минулий тиждень знизилася на 10,3%, порівняно з попереднім тижнем, повідомили в Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Згідно з факторним аналізом, більшість випадків захворювань пов'язані з вживанням готових домашніх страв із порушенням технології приготування та зберігання, немитих ягід, овочів і фруктів, а також порушенням правил догляду за дітьми. Захворюваність на гострі кишкові інфекції серед дитячого населення за тиждень знизилася на 23,7%.

За результатами досліджень морської води, загалом виділено 9 холероподібних вібріонів на пляжах Ланжерон, Аркадія, Дача Ковалевського, 10-та і 16-та станції Великого Фонтану. Вони не є збудниками холери, але можуть викликати кишкові інфекції. Результат досліджень проб стічної води негативний.

Також за тиждень обстежено на холеру 98 хворих із розладами шлунково-кишкового тракту, усі з негативним результатом.

Для проведення моніторингу питної води в Одесі досліджено 10 проб на санітарно-мікробіологічні та 9 проб - на санітарно-хімічні показники. Усі проби відповідали нормативним вимогам.

Щодня до інфекційної лікарні госпіталізують 25-35 пацієнтів із різними діагнозами, що є звичайним показником роботи для закладу. Епідситуація в Одесі є стабільною та контрольованою.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: