НОВИНИ ГРАД » Новини » На Одещині судитимуть підрядника, який привласнив бюджетні гроші

На Одещині судитимуть підрядника, який привласнив бюджетні гроші

В Одесской области будут судить подрядчика, который присвоил бюджетные деньги
Читати grad.ua у  

Поліцейські встановили, що наприкінці 2022 року управлінням освіти, культури, туризму, молоді та спорту Доброславської селищної ради було укладено договір з 42-річним підприємцем з міста Южне про проведення капітального ремонту однієї з гімназій Доброславської громади для розміщення внутрішньо переміщених або евакуйованих осіб.

Та підрядник вирішив зекономити на свою користь, виконав роботи не в повному обсязі, а в документації умисно завищив обсяг та вартість використаних будівельних матеріалів і проведених робіт, що не відповідали дійсності. Унаслідок цього підприємець отримав на свій рахунок з бюджету селищної ради суму, що була перевищена на 300 тисяч гривень, і розпорядився нею на власний розсуд.

Фігуранту висунули обвинувачення за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України – у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в умовах воєнного стану, а також за ч. 1 ст. 366 цього ж кодексу – у складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів. За скоєне чоловіку загрожує до 8 років позбавлення волі.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: