НОВИНИ ГРАД » Новини » Новини культури » Ігор Поронік: евакуйовані цінності Одеського музею західного та східного мистецтва – у безпеці

Ігор Поронік: евакуйовані цінності Одеського музею західного та східного мистецтва – у безпеці

Ігор Поронік: евакуйовані цінності Одеського музею західного та східного мистецтва – у безпеці
Читати grad.ua у  

У руйнівний воєнний час дуже важливо прагнути зберегти те, що пов'язане зі творінням - об'єкти культури та мистецтва. Сьогодні зали багатьох музеїв нашого міста спорожніли, у тому числі, і Одеського музею західного і східного мистецтва. Усі картини та скульптури, які раніше були представлені в експозиції або зберігалися у запасников музею, переміщені у безпечне місце. Ця колекція є культурним надбанням не тільки нашої країни, а й всього людства – каже директор установи Ігор Пороник.

Зали Одеського музею західного та східного мистецтва сьогодні порожні. Цінні експонати вивезені у безпечне місце, згідно з усіма встановленими для військового стану правилами, – розповів директор музею Ігор Пороник.

У 2022-му році музей західного та східного мистецтва був включений до державної програми «Велика реставрація». І будинок чекав на серйозний ремонт. За словами директора музею, цей факт значно спростив підготовку музейних цінностей для вивезення та зберігання під час воєнного стану.

Для захисту культурних цінностей розроблено низку міжнародних конвенцій. Серед них – «Гаазька конвенція» та «пакт Реріха».
Співробітники музею разом з усією країною сподіваються на якнайшвидшу перемогу України у війні – і вже будують грандіозні плани на майбутнє, – каже директор музею.

Щороку Одеський музей західного та східного мистецтва відвідує понад 30 тисяч людей. Ігор Поронік упевнений, що цей рік не стане винятком. І після перемоги – до відремонтованої будівлі музею повернеться вся колекція, зали заповняться картинами, скульптурами та відвідувачами. І всі задумані плани – вдасться здійснити. 


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: