НОВИНИ ГРАД » Новини » Унікальна колекція зберігається в інституті Таїрова

Унікальна колекція зберігається в інституті Таїрова

Унікальна колекція зберігається в інституті Таїрова
Читати grad.ua у  

Інститут Таїрова був заснований у 1905-му році. Тут точно знають, яке вино пили в Одесі минулого століття. У святая святих виноробства – винному погребі інституту – зберігається колекція унікальних вин інституту. Найстаріша пляшка – Портвейн 1944-го  року. У засновника інституту Василя Таїрова була своя колекцію, але на жаль вона не збереглася до наших днів – розповідають фахівці.

А у дослідницького центру інституту Таїрова – своя колекція. У ній – 1000 сортів різних генотипів винограду з усього світу. Понад 30 із них було виведено саме в Одесі.

Спробувати вино та відчути всі унікальні смаки, відтінки та аромати – можна у великій дегустаційній залі інституту. Правильна дегустація – це ціле мистецтво.

Завдяки багаторічній селекції, в інституті Таїрова щороку збирають 9-10 тонн урожаю винограду. І цього року, незважаючи на війну, планку опускати не планують. Необхідні весняні роботи на виноградниках вдалося провести вчасно, тож, за словами фахівців, успіх майбутньої збиральної кампанії практично гарантовано.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: