НОВИНИ ГРАД » Новини » Родителей одесских первоклассников просят поторопиться (видео)

Родителей одесских первоклассников просят поторопиться (видео)

Читати grad.ua у  

До окончания приема заявлений от родителей детей, которые пойдут в первый класс, остается чуть больше 10-ти дней. В управлении образования рассказали о нововведениях.

Первоклассников с нынешнего учебного года будут принимать в ту школу, которая находится ближе всего к адресу регистрации ребенка – напомнила директор департамента образования и науки горсовета Елена Буйневич.

Елена Буйневич:
Батькам необхідно уважно вивчити, за яким закладом закріплено будинок, де мешкає дитина, і саме до цієї школи, у родини є першочергове право вступу. Крім того, є ще декілька категорій, які також мають право першочергового вступу: це ті родини, де у даній школі навчається старша дитина, це родини працівників даного навчального закладу, і ті діти, які виховуються у дошкільній ланці що входить до складу даної школи. 

Если же родители хотят отдать ребенка в школу не по месту регистрации, это тоже возможно, но при наличии в этом учебном учреждении свободных мест.

Елена Буйневич:
Ми не обмежуємо кількість закладів, до яких батьки мають право надати заяви. Ще одне запитання батьків: яким чином надати оригінали, – повідомляємо, що до моменту зарахування у всі школи ви можете надати копії документів, включно і медичну довідку, яку можете скопіювати. 

Списки первоклашек появятся в школах после 31-го мая.
Елена Буйневич:
Після того, як 31 травня буде завершено прийом заяв, 1 червня до закладів будуть зараховані ті діти, які мають право на першочергове зарахування. Я вже назвала ці категорії. Якщо кількість місць у школі відповідає кількості поданих заяв, то і інші діти, які не мають право першочергового вступу, але батьки яких написали заяви до даного закладу, будуть зараховані 1 червня. 

Если же заявлений от родителей детей, не приписанных к конкретной школе, будет больше, чем свободных мест, то с 1-го по 15-е июня проведут жеребьевку и определят, кого зачислят в данную школу. 

Елена Буйневич, директор департамента образования и науки ОГС:
Якщо ж в закладі вільних місць немає, це також можливо, бо жеребкування вже пройде, зарахують на вільні місця дітей які бажали цього, тоді родині необхідно звертатись до департаменту освіти та науки за номером телефону 725-35-93, і за дорученням департаменту територіальний відділ зможе забезпечити дитину місцем навчання у будь-якому іншому закладі, що максимально близько розташовано до місця проживання родини. 

При подаче заявления родители должны указать, на каком языке будет обучаться их ребенок. В зависимости от этого в школе сформируют классы с русским и украинским языками обучения. Прием заявлений от родителей первоклассников принимают по 31-е мая.
В вашей семье есть дети школьного возраста?
ДА
НЕТ
ДА 0%
НЕТ 0%
+210

Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: