НОВИНИ ГРАД » Новини » Кримінал » У Чорноморській міськраді ліквідували схему «відкатів»

У Чорноморській міськраді ліквідували схему «відкатів»

У Чорноморській міськраді ліквідували схему «відкатів»
Читати grad.ua у  

До корупціної схема причетни: 52-річна чиновниця одного з управлінь Чорноморської міської ради та 43-річний директор приватного будівельного підприємства. Наразі обох правопорушників поміщено в ізолятор тимчасового тримання.

Як встановили правоохоронці, чиновниця, використала своє службове становище та домовилася з підприємцем, що укладе з ним договір на виконання робіт з монтажу систем вентиляції та обслуговування мереж теплопостачання за умови, що чоловік надасть їй 10% відкату від вартості сплачених з бюджету Чорноморського міського. ради послуг, а саме з понад мільйон гривень. Підприємець погодився на це і після виконання робіт передати їй неправомірний зиск у розмірі понад сто тисяч гривень.

Спільників затримали у момент передачі грошей. Зараз вони очікують на обрання запобіжного заходу.

У ході санкціонованих обшуків, проведених за місцем роботи фігурантів, як речові докази їхньої злочинної діяльності вилучили кошти, отримані злочинним шляхом, мобільні телефони та банківські картки.

Обом повідомили про підозри. Дії жінки слідчі кваліфікували як отримання посадовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення такою посадовою особою на користь того, хто надає неправомірну вигоду будь-якій дії з використанням наданого їй службового становища, передбаченого ч.3 статті 368 Кримінального кодексу.

Чоловікові інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч.3 ст.369 того ж кодексу - йдеться про надання неправомірної вигоди посадовцю, яка посідає відповідальне становище.

За подібне порушення закону керівнику може загрожувати позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. А ось її спільник може потрапити за ґрати на строк від чотирьох до восьми років із конфіскацією майна.

Викрили дії фігурантів завдяки спільній роботі працівників детективів Слідчого управління ГУНП Одеської області та Управління Служби безпеки України на Одещині.

Слідство продовжується.


Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: