НОВИНИ ГРАД » Статті » Black Velvet: ніжний канадський віскі

Black Velvet: ніжний канадський віскі

Читати grad.ua у  

Оригінальний канадський віскі заслуговує на увагу, оскільки виробникам вдалося домогтися ніжного бархатистого смаку. Ця особливість відображена у назві марки. Зараз Black Velvet експортують до більш ніж 55 країн світу, і ринок постійно розширюється.

Black Velvet: нежный канадский виски

Чим відрізняється Black Velvet

Зараз напій постачають на ринки США та Європи, де він користується любов'ю поціновувачів. М'який смак і багатий букет стане чудовим доповненням до вечірки чи обіду, а також основою для коктейлів. У середині XX століття розпочали виробництво Black Velvet, і за цей час його рецепт практично не змінився. Виробництво розпочали у 1933 році, і спочатку бренд розвивався досить повільно. Канадці не оцінили новий смак, продажу стояли дома. Але до 1945 року розробили нову технологію, яка пом'якшила смак і дозволила отримати приємніший букет. Якийсь час пішов на вдосконалення технології, а потім запустили масштабну рекламну кампанію. Для виробництва використовують місцеві канадські інгредієнти. На відміну від класичного скотчу, куди додають лише ячмінь, сюди входять також жито та кукурудза. Але основою служить тільки джерельні роду, як і в шотландських сортах. Спочатку використовують перегінні куби безперервної дії, потім спирти витримують у дубових бочках з-під бурбону протягом 3-8 років.

Що варто спробувати з асортименту бренду

Напої різняться за часом витримки та букету. Марка пропонує вибір смакових особливостей, що часто зустрічається серед віскі. Порівняти сорти та підібрати оптимальний смако-ароматичний профіль можна в інтернет-магазині MAUDAU. Експерти рекомендують спробувати:

  1. Reserve. Восьмирічний віскі отримав оригінальне поєднання смаків. Букет починається зі спецій, потім переходить у присмак солоду та горіхів, закінчується довгим післясмаком сухого зерна. На відміну від інших сортів, у ньому немає спиртової гіркоти.
  2. Original. Віскі витримують три роки, але завдяки особливостям технології та складу спиртів він отримує бархатистий, «округлий» смак. У ньому також немає гіркоти, тому можна пити без льоду та закусок. У букеті переважають карамель, ваніль та кокос. Тонко відчуваються ноти прянощів.
  3. Toasted Caramel. Напій став справжнім хітом та приніс бренду чимало нагород. За три роки витримки він набуває яскравих нот ірису та карамелі, які вдало відтіняються деревними тонами. Фортеця віскі становить лише 35%, що ще більше підкреслює його м'якість.
  4. Whisky. Класичний склад з нотами випічки та цитрусових. Скроні також отримує фруктовий букет: груша, яблуко, виноград. Змішування відтінків досягають витримкою в хересових бочках.

Смакові якості напою є унікальними. З ними не можна порівняти жодного сорту. Їх поєднує бархатистість і ніжність, хоча кожен різновид має власний букет.




Схожі новини

Коментарі