НОВИНИ ГРАД » Статті » Що важливо знати про самбук

Що важливо знати про самбук

Читати grad.ua у  

Міцний алкогольний напій знайдеться у кожному барі, але мало хто знає історію його появи та склад. Хіба що досвідчені бармени здатні просвітити про його корисні властивості. Більшість цікавить його яскрава подача, а не кількість цукру чи міцність.

Что важно знать о самбуке

Властивості самбуки та кілька цікавих фактів

Зараз придумані різні способи подачі міцного лікеру, але колись він був лише у “гарячому” вигляді. Його виробляють на основі пшеничного спирту, до якого додають аніс та низку інших спецій. Спиртне обов'язково підсолоджують цукром. Добавки виступають радше тлом, адже купити самбуку поспішають саме через різкий тон анісу.

Його п'ють у різних поєднаннях, часто у складі коктейлів. Іноді її підпалюють, іноді вживають у чистому вигляді. Багатогранний смак можна обрамити іншим алкоголем чи солодкими добавками.

Зараз її виробляють десятки компаній, тому фортеця може змінюватись. Але вона завжди близько 40% об. Класичний білий сорт міцніший, але також існують ягідні різновиди з вишнею, малиною, яблуком.

Придумана особливий спосіб пиття, при якому на дно укладають три кавові зерна. Вони виступають у ролі закуски та символізують щастя, багатство, здоров'я. Але виробники вирішили не відставати від моди і пропонують особливий кавовий смак. При зберіганні та вживанні слід враховувати декілька нюансів:

  1. Бажано не заморожувати за температури нижче -27 градусів.
  2. Вона має високу калорійність, тому бажано дозувати порції.
  3. Кількість цукрового сиропу відрізняється, тому спиртне буває більш солодким або різким.
  4. Відкрита пляшка зберігається близько 4 місяців, закрита – залежно від виробника.

Унікальний алкоголь довгий час переправлявся контрабандою, оскільки власник не хотів сплачувати податки. Але наразі ситуація змінилася.

Цікаві властивості самбуки

Найчастіше її вживають як аперитив або дижестив, адже аніс вважається корисним для травлення. Гіркий смак ідеально лягає у багатошарові шоти, які мають давати поступовий перехід відтінків букета. Але смакові якості залежатимуть від різновиду, який можна підібрати на сайті maudau.com.ua.

Розгадати повний склад поки що не вдалося, хоча в цьому напрямі було докладено чималих зусиль. Поки відомо, що до списку добавок входять бузина, деякі поширені ягоди і обов'язково цукор. На відміну від багатьох інших відомих видів алкоголю, її не вдається повторити в домашніх умовах навіть приблизно.

Спочатку самбука належала до елітних напоїв, але швидке поширення у світі сильно знизило вартість і призвело до зниження статусу. На смак і властивості це ніяк не далося взнаки, спиртне просто стало доступніше. У продажу є не тільки класичний білий різновид, але й зустрічаються малинові, вишневі, яблучні лікери.




Схожі новини

Коментарі