НОВИНИ ГРАД » Статті » Для чого потрібен фуговально-рейсмусовий верстат: призначення та сфера застосування
Для чего нежен фуговально-рейсмусовый станок: назначение и сфера применения
Читати grad.ua у  

Деревообробні верстати є верстатами першого ряду та призначені для прямолінійного одностороннього стругання. На фуговально-рейсмусовому верстаті визначається база заготівлі, щодо якої відбувається подальша обробка деталі, тому до його вибору підійти варто з особливою відповідальністю. Результат, який ви отримаєте, залежить від точності виготовлення та якості складання верстата. Фугувально-рейсмусові верстати JET повною мірою відповідають усім вимогам щодо точності, якості та надійності. Вони поєднують у собі дві найзатребуваніші функції: фугування і рейсмусування. Їх призначення - вивіряння поверхні деталі по площині та у кут. При струганні на деталях створюється базова поверхня, необхідна подальшої верстатної обробки. Як вибрати верстат для обробки заготовок та що слід при цьому врахувати, далі у статті.

Навіщо потрібні фуговально-рейсмусові верстати?

Завдяки обробці твердої та м'якої деревини фуговально-рейсмусовий верстат використовується у багатьох виробничих та промислових галузях. Навіщо потрібен він? Його основне завдання - надати строго певної товщини та гладкості дерев'яним заготовкам. Сучасні технології, створені задля забезпечення максимально можливого коефіцієнта корисної дії, дозволяють обробляти кілька площин. Залежно від обраної моделі, сфера застосування верстата - деревообробна промисловість, наприклад, виробництво меблів, а також цехи та домашні майстерні.

Яка функція фуговально-рейсмусових верстатів?

Фугувальні та рейсмусові верстати є спеціалізованими машинами, призначеними для виготовлення різних предметів, деталей, пиломатеріалів, заготовок та напівфабрикатів з деревини. Обладнання даного типу дуже корисне для різних функцій обробки, наприклад, при виробництві плоских об'єктів, які потім обробляються на стрічковій пилці, призначеній для виробництва дуже тонкого шпону. Робота з фуговально-рейсмусовим верстатом - у знятті верхнього шару за допомогою ножів, що швидко обертаються, закріплених на барабані. Ефективній роботі сприяє потужний асинхронний двигун. Робочий стіл представлений у вигляді двох широких пластин, здатних регулюватися по висоті. У ножовому валу фіксуються стругальні ножі. Напрямна лінійка кріпиться болтами до столу.

Основні особливості фуговально-рейсмусових верстатів

Якщо порівняти зі звичайним стругальним, то фуговально-рейсмусовий верстат відрізняється тим, що дозволяє зрізати матеріал на задану глибину.

Фугувально-рейсмусовий верстат, ціна якого набагато вища за звичайний, оснащений багатьма корисними функціями, такими як:

  • Швидкий перехід із фугування в режим роботи рейсмусом за рахунок підйому столу.
  • Рейсмусовий стіл забезпечує стабільне положення деталі, що обробляється і, як наслідок, високу точність обробки.
  • Ножі кожної спіралі розміщені зі зміщенням від ножів попереду розташованої спіралі, тобто кроками.
  • Двостороннє застосування великого паралельного упору, що повертається на 45 град.
  • Наявність верхнього модуля значно спрощує як роботу на верстаті, а й його технічне обслуговування.

Як вибрати фуговально-рейсмусовий верстат?

На сьогоднішній день існує широка різноманітність деревообробних верстатів. Вони мають різні властивості, що визначають подальшу обробку виробів.

До основних технічних параметрів можна віднести:

  • Напруга: 1 фаза (220В) та 3 фази (380В);
  • Споживана потужність;
  • Ширина обробки;
  • Глибина стругання;
  • Тип конструкції (підлоговий та настільний).

Вирішивши купити фуговально-рейсмусовий верстат, варто звертати на ці характеристики свою початкову увагу. Велике значення має якість та розмір столу. Також зверніть увагу на можливість використання ножів різних типів, перемикання швидкостей та ін. Критерії та вимоги у кожного покупця різні і практично всі з них можуть бути задоволені під час вибору. Різноманітність допомагає підібрати саме ту модель, яка підходить всім. Використовуючи фуговально-рейсмусовий верстат можна робити гарні та незвичайні речі. Сучасні виробники випускають найбільш ефективні, практичні та навіть ергономічні у використанні верстати. При інтенсивному використанні рекомендується вибирати фуговально-рейсмусовий верстат, для якого не складно придбати нові ножі та витратні матеріали.




Схожі новини

Коментарі