НОВИНИ ГРАД » Статті » У чому переваги етикеток у рулоні
В чем преимущества этикеток в рулоне
Читати grad.ua у  

Етикетки необхідні для маркування товарів і застосовуються в різних сферах діяльності. Вони виконують важливі функції – привертають увагу покупців, містять коротку інформацію про продукцію та виробника. Існує два види таких наклейок – самоклеючі у рулонах та на листах А4. На сьогодні найбільшого поширення набув перший різновид самоклейок. Особливо часто застосовуються у торгівлі, де з допомогою вручну чи з допомогою аплікатора маркуються всілякі товари. Подивитися, яким бувають етикетки в рулонах можна на сайті https://newmedia.ua/etiketka/. Ми ж розповімо про особливості їх виготовлення, можливості застосування та переваги.

Особливості та сфери застосування

Отикетки в рулоне

Ви вже знаєте, що таке етикетка, навіщо вона потрібна, які її види існують. Тепер розглянемо, із чого складається самоклейка у рулоні:

  1. Поверхня із плівки або паперу, на яку наноситься друк.
  2. Клейовий шар для фіксації етикетки. За складом клей може бути різним, це залежить від сфери застосування наклейки.
  3. Підкладка, що захищає клейовий шар та допомагає зберігати форму рулону до початку використання.

У рулоні може бути різна кількість етикеток, що визначається особливостями друкарського обладнання.
Сфери застосування самоклеючих стікерів:

  1. Харчова промисловість (виготовлення напоїв, продуктів харчування).
  2. Фармацевтична галузь.
  3. Легка промисловість.
  4. Виготовлення побутової техніки та електроніки.
  5. Хімічна промисловість.

Самоклеїння пластичні, довговічні, не втрачають своїх характеристик через несприятливі зовнішні впливи (вологості, коливань температури, побутової хімії). Їх можна наносити на пластикові, металеві, скляні, картонні поверхні, головне правильно підібрати матеріал стікера.

Що вибрати: етикетки у рулоні чи у форматі аркуша?

Тепер ви знаєте, хто використовує самоклеючі етикетки і в яких сферах. Далі розповімо про їх переваги порівняно з наклейками у форматі аркуша:

  • зручність – наносити самоклейки в рулонах дуже швидко та просто;
  • великий вибір самоклеючих матеріалів, завдяки якому можна підібрати оптимальний варіант для використання на конкретному товарі;
  • висока якість нанесення на поверхню незалежно від способу (ручний чи автоматичний);
  • можливість наклеювання стікерів різної форми завдяки автоматичним аплікаторам та аплікаційним системам;
  • презентабельний зовнішній вигляд завдяки лаковому покриттю. Також воно виступає свого роду захисним шаром, що не допускає попадання рідини;
  • надійність – завдяки клею, що не висихає, самоклейки міцно прикріплюються до поверхні. Тому можна не сумніватися, що при транспортуванні та переміщенні тари, продукції такі етикетки не відірвуться і не загубляться.

Тепер розглянемо переваги, що існують у листових етикеток на А4. У ряді випадків це можливість зниження собівартості друку. Вона з'являється за умови раціонального розташування етикеток на листах, нанесенні маркування на всю поверхню. Купувати дорогий термопринтер при цьому не потрібно. Інша перевага – можливість швидкого роздрукування потрібної кількості копій на копіювальному апараті, що підтримує технологію кольорового друку. Крім того, можна замовити певну кількість аркушів в упаковках та блоків у коробках.
Який вид наклейок купити – вирішувати вам. Якщо вас зацікавили етикетки в рулонах і ви хочете оцінити всі переваги, зробіть замовлення в друкарні New Media.




Схожі новини

Коментарі