НОВИНИ ГРАД » Статті » Портативні зарядні станції для телефонів та інших гаджетів: як вибрати відповідну модель

Портативні зарядні станції для телефонів та інших гаджетів: як вибрати відповідну модель

Читати grad.ua у  

Сучасна людина не може обійтися без багатьох електронних пристроїв, і всі вони вимагають регулярної підзарядки. За останній рік українці зіткнулися з ситуацією, коли немає доступу до електрики, і багато хто виручив купівлю портативної зарядної станції. Цей пристрій підходить тим, кому не вистачає можливостей повербанка, але надмірна потужність генератора. Розповідаємо, як вибрати потрібний варіант для зарядки гаджетів.

Портативные зарядные станции

Що таке портативна зарядна станція

Переносна електростанція – це пристрій для одночасного заряджання гаджетів та живлення побутових приладів. По суті, це потужний повербанк, з різними інтерфейсами зарядки - крім розетки це можуть бути USB-C і USB, а окремі моделі підтримують бездротовий стандарт Qi для смартфонів і навушників. Вони безпечні для використання вдома, чим не можуть похвалитися генератори. Плюс, станції коштують дешевше, наприклад зараз кожна зарядна станція Екофлоу на Allo продається зі знижкою.

Виробники випускають зарядні станції для різних сценаріїв використання. Існують потужні системи для запиту цілого будинку, є рішення середнього рівня для організації автономного освітлення та підтримки роботи критичної техніки, коли немає світла. Багато користувачів купують компактні моделі, щоб «протриматися» кілька годин без електрики з роутером, ноутбуком і зарядженим смартфоном.

Як вибрати модель для заряджання гаджетів

Основний критерій вибору – ємність акумулятора. Він визначає, скільки енергії може накопичити та віддати станція. Чим більший параметр (вимірюється в Втч), тим більше разів можна зарядити гаджет.

Якщо ємність акумулятора смартфона становить 3000 мАг (приблизно 15 Втч), а ємність станції - 300 Втч, теоретично ви зможете повністю зарядити гаджет від однієї станції 20 разів. Однак на практиці це число може бути менше через втрати енергії під час передачі і різних характеристик пристроїв, що заряджаються.

Підрахуйте, скільки пристроїв ви одночасно заряджатимете або живитимете і помножте на кількість годин, як довго ці пристрої будуть підключені. Найчастіше вам буде достатньо моделі на 200–500 Втч.

Розглянемо інші параметри:

  1. Потужність. Загальна потужність одночасно підключеної техніки має перевищувати показник станції. Якщо ви плануєте заряджати два ноутбуки по 100 Вт, живити 15-ватний роутер і два смартфони, яким потрібно 60 Вт в сукупності, станція повинна видавати близько 300 Вт.
  2. Кількість конкретних портів. Станції оснащують великою кількістю інтерфейсів, але не всі будуть потрібні. Потужний лептоп не вдасться живити від USB-C, особливо під навантаженням – вам знадобиться більше звичайних розеток. Або в станцію може бути встановлені чотири «слабкі» Type-C і лише один з підтримкою Power Delivery. У цьому випадку ви заплатите за обмежену функціональність.

Деякі моделі оснащують вбудованим ліхтариком або освітлювальною панеллю для аварійного освітлення. Може бути встановлений індикатор рівня заряду або екран для відображення інформації. Вибирайте станцію, виходячи з конкретних сценаріїв використання, і ви не помиляєтеся з покупкою.




Схожі новини

Коментарі