НОВИНИ ГРАД » Статті » ТБ для кухні: навіщо потрібен і як вибрати
Телевизор для кухни: зачем нужен и как выбрать
Читати grad.ua у  

Монотонна домашня робота швидко набридає. Готування – не виняток. Скрасити перебування на кухні допомагає ЛІД телевізор . Його користь складно переоцінити, він розважає та вирішує практичні завдання. Наприклад, на телевізорі можна дивитися докладні відеорецепти складних страв. Під коментарі відомого кухаря чи талановитого блогера реально приготувати навіть ласощі, які ніколи не виходили.

Для тих, хто не любить готувати, пристрій є непоганим мотиватором. Воно створює сприятливе тло в приміщенні: відтворює музику, транслює фільми, шоу.

Встановлювати телевізор слід з урахуванням його слабких сторін. Йому не на користь високі температури та волога, поряд з мийкою, плитою чи газовою духовкою явно не місце. Вібрації теж небезпечні, відповідно, у списку небажаних «сусідів» — холодильник, посудомийка та пральна машина.

Можливе встановлення в нішу або на стіну - за допомогою витривалого кронштейна.

Найкраще місце — навпроти стільниці, на рівні очей. Екран добре видно з будь-якого куточку кухні. Можна дивитися кіно і паралельно готувати, забиратися, наводити лад у холодильнику.

Важливо розуміти, що не всі телевізори підходять для кухні:

  • Для гіганта з діагоналлю від 65 дюймів важко знайти вдале місце. Дотриматися безпечної дистанції між глядачем і картинкою на екрані неможливо.
  • Вигнутий телевізор доведеться постійно повертати, щоб картинка залишалася у зоні уваги.
  • Інтер'єрна модель зі знімними рамками або поворотним дисплеєм навряд чи буде гідно оцінена.

При виборі відповідного девайса слід орієнтуватися на технічні характеристики та функції.

Розмір

Невелика діагональ – плюс для кухонного телевізора. Чим він компактніший, тим менше складнощів із установкою.

  1. У кімнату нестандартної площі (менше 7 квадратних метрів) доцільно купити 24-дюймовий рідкокристалічний.
  2. Для кухні на 8-12 метрів квадратних оптимальний телевізор 43 дюйми з магазину https://www.moyo.ua/foto_video/tv_audio/lcd_tv/43/.
  3. Якщо на стінах багато меблів, варто зупинитися на проміжному варіанті – 32 дюйми.

Роздільна здатність

На кухні ніколи придивлятися до кожного пікселя і прискіпливо оцінювати деталізацію. Головне – щоб картинка була чіткою, а кольори – насиченими та реалістичними. Таким вимогам відповідає Full HD або роздільна здатність високої чіткості.

Частота оновлення

На відміну від ігрового телевізора, кухонному не потрібна висока частота розгортки. «Плюшки» у вигляді адаптивного налаштування Герцовки теж ні до чого. Для комфортного перегляду ефірного та онлайн-контенту з головою вистачає базових 50-60 Гц.

Підтримка Смарт-ТВ

Підтримка розумних функцій обов'язкова вимога. Без них телевізор показує лише те, що йде в ефірі телеканалів. Смарт-оболонка суттєво розширює можливості. Завдяки Android, Tizen чи WebOS телевізор максимально наближається до комп'ютера. Його можна використовувати для спілкування в соцмережах, відтворення контенту з інтернету та зі сторонніх носіїв (флешок, твердотільників), бездротового підключення до інших пристроїв.

Якому виробнику віддати перевагу залежить від пріоритетів. Дешевизна та лаконічність дизайну – переваги пристроїв 2E та TCL. Підтримка великої кількості технологій та стабільність – фішки Samsung та LG. Якісна картинка і звук, що «обволікає», — фірмові особливості розробок Sony.




Схожі новини

Коментарі