НОВИНИ ГРАД » Статті » Корисні поради при самостійному встановленні холодильника

Корисні поради при самостійному встановленні холодильника

Читати grad.ua у  

Перед покупкою холодильника обов'язково враховуються його розміри, форма, вигляд та інші характеристики, щоб він точно став у відведене для нього місце. Залишається правильно встановити техніку. Якщо не дотримуватись вимог, термін служби агрегату знизиться, будуть часті поломки.


установка холодильника

Алгоритм установки холодильника

Майстри встановлюють техніку швидко і зі знанням справи, але це не означає, що проста людина не може зробити це самостійно. Якщо ви вирішили купити холодильник на сайті Eldorado.ua, то відразу побачите в інструкції до приладу які вимоги висуваються до початку експлуатації. Товари з магазини легкі в установці, не вимагають спеціальних приладів і просто підключаються Алгоритм дій:

  • достати прилад з упаковки та звільнити від усіх плівок, пухирчастого паперу, картонних вставок;
  • перевірити цілісність полиць, шнура, дверцят, кріплень;
  • пройтися по полицях, стінках і ящиках злегка вологою ганчіркою;
  • протерти насухо і дати холодильнику постояти 2-3 години (бувають вказівки в інструкції на 6-12 годин) в кімнаті або на кухні;
  • підключити мережний шнур до конденсатора;
  • підсунути холодильник на місце встановлення, залишивши зазори між стінами кухні або вбудованого гарнітура 7-10 см для циркуляції повітря;
  • прикласти рівень, почати підкручувати ніжки;
  • виставити агрегат по вертикалі та горизонталі, потім підняти передні опори на 5-10 мм;
  • перевірити зачинення та відчинення дверей, вільне підключення шнура до розетки без перекручування та притискання;
  • увімкнути пристрій у мережу, встановити режим (повернути важіль або виставити градуси).

Після закінчення робіт слід почекати годину. Це важливо, щоб переконатися, що холодильник працює нормально, є світло, немає сторонніх запахів та шумів. Потім уже кладеться їжа всередину.

установка холодильника

Важливі моменти

При самостійному встановленні холодильника багато хто забуває про важливі моменти. Біля радіатора, мийки, плити та під вікном ставити його не можна. Якщо в холодильнику кригогенератор (стаціонарний, а не наливний), його потрібно підключити до водопроводу. При вбудовуванні техніки в нішу або кухонний гарнітур повинні залишатися зазори: 10 см зверху і 7-10 см ззаду і з боків.

установка холодильника

Не можна встановлювати прилад на слизьку косу підлогу, тому застосовують протиковзкі накладки та підставки. Бажано підключати агрегат до розетки із заземленням, а за її відсутності придбати стабілізатор напруги для безпечної та тривалої роботи компресора. Врахуйте всі нюанси ще до покупки холодильника і дотримуйтесь точної інструкції. Інакше можна пошкодити техніку, зіпсувати її неправильною установкою чи експлуатацією.




Схожі новини

Коментарі