НОВИНИ ГРАД » Статті » Зимові спальники – якісний та комфортний сон
Зимние спальники – качественный и комфортный сон
Читати grad.ua у  

Зимовий спальний мішок допомагає врятуватися від холоду під час подорожі засніженими гірськими схилами або за інших обставин, коли необхідно ночувати в наметі. Хороший спальник допоможе комфортно відпочити та набратися сил, навіть якщо на вулиці температура повітря на рівні мінус 30 градусів.

Існують різні види спальних мішків для зими, які відрізняються зовнішнім виглядом та функціональними особливостями. Слід ретельно підходити до процесу вибору спального мішка на зиму, тому що неякісний продукт може зіпсувати приємну поїздку та призвести до різних негативних наслідків – хвороби, обмороження тощо.

Якісні спальники довгий час прослужать і залишатимуться в первозданному вигляді. На сайті alp.com.ua/zimnie-spalniki/ ви можете підібрати найбільш підходящий варіант спального мішка, відповідно до ваших потреб, побажань та бюджету.

Різновиди зимових спальників

Основною відмінністю між зимовими спальними мішками є наповнювач. Так, залежно від цього критерію, спальні мішки бувають:

  • із натуральним наповнювачем;
  • із синтетичним наповнювачем.

Натуральні наповнювачі відрізняються високою термостійкістю та можливістю зберігати тепло. Кращими варіантами наповнення спальника вважаються качиний і гусячий пух. Гусячі наповнювачі тепліші та довговічніші, ніж качиний пух. Слід зазначити, що пух використовується не в чистому вигляді, а з домішкою пера.

Включення до складу наповнювача пір'я дає можливість пуху довгий час не скочуватися і зберегти свою функціональність. Кількість пера у відсотковому співвідношенні з пухом може бути 20/80 або 10/90. При такому складі вага спального мішка приблизно однакова, але спальники з 90% пуху будуть теплішими.

Синтетичні наповнювачі спальних мішків представлені у широкому асортименті. Синтетичні наповнювачі відрізняються здатністю швидко сохнути у разі намокання. Також вони швидше набувають необхідної форми. Ще однією перевагою такого різновиду є легка вага, що теж важливо.

При цьому існують спальні мішки з синтетичним наповнювачем, які після першого ночівлі стануть непридатними до використання, а є ті, які довгий час прослужать навіть у найсуворіших умовах.

Найбільш якісним наповнювачем із синтетики вважається Polarguard, Thinsulate, TermoliteExtrem. Але слід сказати про вартість таких наповнювачів, яка є вищою за середню. Такі спальники необхідні для тривалих чи частих поїздок за низьких температур.

Більш демократичними за вартістю вважаються такі наповнювачі:

  • Thermoloft;
  • Holofill;
  • Powerfill Soft.

Такі варіанти наповнення спальника підійдуть для рідкісних або недовгих ночівель при температурі не нижче мінус 20 градусів.

Особливості вибору зимового спальника

Вибір моделі спального мішка залежить від різних факторів, до яких можна віднести:

  • наповнювач – визначається залежно від призначення та бюджету;
  • розміри - залежить також від особливостей використання та габаритів людини, для кого призначається;
  • торгової марки виробника.

Є перевірені часом бренди, які себе зарекомендували, але їхня вартість досить висока. А також є нові торгові марки, які тільки починають виходити на ринок, і вартість їхньої продукції є більш прийнятною.




Схожі новини

Коментарі