НОВИНИ ГРАД » Загинув курсант одеської Військової академії: ДБР проводить розслідування 

Загинув курсант одеської Військової академії: ДБР проводить розслідування 

Читати grad.ua у  

ДБР розпочато досудове розслідування за фактом загибелі курсанта одеської Військової академії під час навчально-тренувальних стрибків із парашутом.

Трагедія сталася 14 травня на базі одного з аеродромів. Тренувальний стрибок курсант 2 курсу факультету підготовки фахівців Військової розвідки та Сил спеціальних операцій здійснив на висоті 600 метрів. За попередньою інформацією, стабілізаційний парашут зачепився за гелікоптер, пошкодився й обмотався навколо ноги курсанта, а також завадив відкриттю основного парашута. Юнака почало обертати в повітрі, а запасний парашут не встиг повністю розкритися. 19-річний хлопець загинув одразу на місці події.

Слідство перевірятиме, чи відбувалася належна підготовка та інструктаж курсантів під час польотів, дотримання правил під час проведення навчально-тренувальних стрибків, експертиза встановить, чи був правильно підготовлений парашут. Це вже був 12-й стрибок юнака за період навчання.

Як зазначили в ДБР, попередня кваліфікація правопорушення: недбале ставлення до військової служби, вчинені в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. Процесуальне керівництво здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.




Схожі новини

Коментарі

СМИ Украины: