НОВИНИ ГРАД » Новини » Отравление шаурмой в Одессе: среди пострадавших двухлетний малыш (подробности)

Отравление шаурмой в Одессе: среди пострадавших двухлетний малыш (подробности)

Читати grad.ua у  

Состояние людей, оказавшихся в инфекционной больнице после употребления шаурмы, средней тяжести. Об этом редакции ТРК "ГРАД" рассказала начальник управления госнадзора за соблюдением санитарного законодательства ГУ Госпродпотребслужбы в Одесской области Лидия Степанова.

Лидия Степанова
Станом на 8 травня в місті Одесі зареєстровано групову захворюваність на гостру кишкову інфекцію серед населення, яка пов’язана з вживанням шаурми, виготовленої в кафе «Вкус Востока», за адресою місто Одеса, вул. Канатна, 99. Захворювання почали реєструватися з 5 травня, коли звернулись за медичною допомогою до одеської інфекційної лікарні троє захворілих, ще двоє – 6 травня. Чотири особи – в ніч з 6-го на сьоме травня, і решта – сьогодні – 8 травня. Серед захворілих одна дитина – 2,5 роки. Стан захворілих – середнього ступеня важкості. 

В ходе обследования заведения быстрого питания специалисты выявили ряд грубых нарушений санитарного законоадтельства.

Лидия Степанова 
Під час обстеження кафе встановлено, що причиною спалаху є недотримання працівниками кафе протиепідемічного режиму, гігієнічних вимог до технологічних процесів виробицтва продукції, санітарної обробки посуду та обладнання, правил особистої гігієни. На об’єкті виявлені грубі порушення санітарного законодавства, що зумовили виникнення спалаху. Це відсутнє гаряче водопостачання, відсутні термометри для контролю за температурними параметрами зберігання продуктів, також не забезпечено вхідний контроль продукції.

Также, было установлено, что для приготовления соуса, используемого для шаурмы, в кафе использовались сырые яйца.

Лидия Степанова: 
Дані щодо проходження медогляду  не представлені. Для приготування соусу, що використовувався для шаурми застосовано сірі яйця, що заборонено санітарним законодавством. Відносно даного кафе одеським управлінням Держпродспоживслужби видано тимчасову заборону про функціонування закладу, а також припіс про усунення виявлених порушень. 

Противоэпидемические мероприятия продолжаются.

Схожі новини

Коментарі