НОВИНИ ГРАД » Спецпроєкти » Події Регіон » Фестиваль гумору та сатири на батьківщині Степана Олійника

Фестиваль гумору та сатири на батьківщині Степана Олійника

Фестиваль гумору та сатири на батьківщині Степана Олійника

«Його для «Перцю» та «Крокодила» Одеса-мама народила». Так писали про відомого українського гумориста Степана Олійника. Його гуморески та фейлетони були популярні десятиліттями і не зникали зі сторінок газет, журналів та радіоефіру. Книги художника видавалися величезними тиражами у країні, а й далеко її межами. На початку квітня виповнилося 115 років від дня народження Степана Олійника.

Майже сорок років поспіль, «Олійниківська Сім'я» проводить міжрегіональний фестиваль «Степанова весна», творчі конкурси, літературні заходи та мистецькі виставки, що вручає щорічну премію «В ім'я добра» імені Степана Олійника від Національної спілки письменників України, видає як твори Олійника, так і збірки поетів-аматорів.

Цього року війна внесла корективи, але не скасувала традиційних Олійниківських читань на Балтщині. Біля пам'ятника Степану Олійнику, встановленому у дворі Балтського ліцею №1, звучав його поетичний гумор, який не втрачає своєї актуальності й сьогодні. Гуморески читали переможці «Олійниківських читань».

Зазначимо, що Балтський ліцей №1 має ім'я письменника Олеся Гончара. Він, як і Олійник, народився 3 квітня, лише на 10 років пізніше. Обох художників об'єднувала щира дружба. Тому цього дня учасники заходу згадували двох талановитих українців, які увійшли до історії літератури України.

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: