Новини Одеси 07.05.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 7 травня 2024 року

П'яний і без водійського посвідчення. В Одесі поліцейські затримали водія легковика, який збив велосипедиста. Йому загрожує до 8ми років позбавлення волі.

А на Одещині зіткнулися мопед і мікроавтобус - до реанімації потрапив 18-річний хлопець.

За продаж гранати затримали мешканця Одеського району. Чоловікові загрожує до семи років позбавлення волі.

8 травня в Україні щорічно вшановується День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-45 років. Також цього разу в країні втретє відзначатиметься пам’ятна дата новітньої історії України, а саме - День пам'яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії рф.

Травень у нашому календарі є місяцем свят. А свята – це чудова нагода зібратися з сім'єю та друзями. Звичайно, такі збори не обходяться без великої кількості смачних страв. Чи вдалося одеситам уникнути нездорового переїдання у перший травневий тиждень? На це питання нашій знімальній групі відповіла директор одеського центру первинної медико-санітарної допомоги Олена Колоденко.

За довоєнною статистикою в Україні майже порівну – чверть жінок і чверть чоловіків – жили з ожирінням. Хронічне переїдання є одним з його чинників. Наразі до цього приєдналося і заїдання стресу ласощами.

Скільки коштуватиме комуналка? Нагальні, а часом й болючі тарифні та господарчі питання, завжди э актуаальними для українців. Які наразі найпоширеніші послуги ЖКГ в одеситів та як містяни намагаються заощаджувати у літній період, дізнавалася наша знімальна група.

В Одесі затримали чоловіка, який посварився з приятелем і від злості підпалив овочевий торговий павільйон. Торгова точка згоріла майже дотла.

Кабмін опублікував правила спеціальної програми, за якою хлопці-студенти зможуть виїжджати за кордон для участі у програмах академічної мобільності. Раніше вони були позбавлені такого права через воєнний стан.

А що до вступу до магістратури і аспірантури у 2024 році потрібно пройти відповідні випробування. Одне з яких — єдиний вступний іспит. 7 травня почалася реєстрація на цей іспит.

Вони встигають і вчитися, і займатися спортом, і все це – незважаючи на дефіцит сну, нічні обстріли, нервування, тривоги та вибухи. В Одесі нагороди отримали команди-переможниці міського етапу змагань всеукраїнських шкільних ліг «Пліч о пліч».

Як отримати виплати на дитину одинокій матері або батьку? Оформити грошову допомогу можна офлайн або заповнити форму на порталі “Дія”. Які документи необхідні та який розмір допомоги у 2024 році - розповіли у Мінсоцполітики.

В Україні значно збільшилася кількість запитів на переєстрацію автомобілів. Зазвичай, така необхідність виникає з потребою дарування, спадщиною чи просто бажанням допомогти рідній людині. Ще одним з чинніків збільшення кількості бажаючих переоформити авто, зокрема на родичів, пов'язано з новим законом про мобілізацію. Тому багато хто з громадян нині поспішають переоформити свої автівки. У сервісних центрах МВС нагадують, що зробити це можна  офлайн, і  онлайн.

У Роздільнянському районі затримали наркоторговця. З'ясувалося, що чоловік проходив замісну терапію і купував пігулки в аптеці за рецептом лікаря. Частину ліків приймав сам, а частину - продавав наркозалежним громадянам.

Кабмін опублікував правила спеціальної програми, за якою хлопці-студенти зможуть виїжджати за кордон для участі у програмах академічної мобільності. Раніше вони були позбавлені такого права через воєнний стан.

Підвищена сонячна активність, магнітні бурі, метеорні потоки та інші небесні явища, які відбулися на початку травня, привернули увагу не лише наукового світу. Окрім значного впливу на здоров’я людини, ці події відбилися навіть й на роботі електроприладів та оснащення. Про астрономічну погоду можемо очикувати у найближчий час, нам розповіли в Одеській обсерваторії.

Астрономи наголошують: Одещина заходиться у зоні магнитної аномалії. Це дає можливість стати свідками дивовижних явищ, таких, як метеорні потоки, що створюють зіркові дощі.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі