Новини Одеси 29.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 29 квітня 2024 року

Підвищення тарифів на електрику з першого травня не відбудеться – повідомили в Кабміні. Хоча раніше такі припущення мали місце. Платіжки за газ прийдуть також за нинішніми тарифами.

Психічно хворих жінок перетворювала на рабинь. В Одеській області перекрили міжнародний канал торгівлі людьми та затримали організатора злочинного бізнесу.

Чи можна оформити пенсію, якщо перебуваєш за кордоном, як це зробити дистанційно, а ще чи буде враховний стаж, коли працював за кордоном. Всі ці та інші питання регулює новий закон, що був прийнятий Верховною Радою. Про основні його пункти розповів київський експерт з пенсійних питань Сергій Коробкін.

Майстер-класи, музика, смаколики, і все це – на фоні яскравих запашних квітів та дерев. В ботанічному саду національного університету імені Мечникова пройшов благодійний захід під назвою “Квітневий Weekend”. Усі зібрані кошти підуть на реконструкцію зруйнованих внаслідок ракетного удару теплиць ботсаду.

Про ринок праці в Україні наразі можна почути протилежні тези, стверджують аналітики. І пояснюють, що з одного боку, кількість вакансій зростає, з іншого — число кандидатів у пошуку роботи також чимала. Але за рахунок того, що роботодавці хочуть те, чого на ринку немає, а кандидати не згодні на ці пропозиції, виникає непроста ситуація. Кого шукають роботодавці в Одеському районі й на що чекають шукачі роботи – дізнавалася наша знімальна група у фахівців служби зайнятості.

На ринку праці в окремих професійних сферах дуже важко знайти роботу. І навпаки, щоб закрити деякі вакансії — не знайти фахівців. Причина полягає в невідповідності навичок, вимог і рівня зарплат. Шукачі бажають заробляти більше, ніж дозволяють собі сьогодні витратити на це роботодавці.

Погрожував вбивством і вибивав неіснуючий борг. В Одесі затримали вимагача, який кілька тижнів тероризував знайомого, тепер фігуранту загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Невдалий розворот: на Одещині зіткнулися мопед і позашляховик, унаслідок автопригоди важкі травми отримав мопедист, його госпіталізували.

Ударив перехожого ножем за прохання поводитися тихіше - в Одесі затримали агресивного хлопця, йому загрожує до 8-ми років позбавлення волі.

Джаз народився в Одесі – говорив Леонід Утьосов. В цьому жарті – лише частина жарту, бо саме Одеса завжди вважалася неофіційною столицею цього жанру музики. Тому міжнародний день джазу, який відзначається 30-го квітня, для Одеси – особлива подія. Фестивалі, концерти, джем-сейшени не зупиняє навіть війна. Сергій Терентьєв – музикант, ім’я якого відоме любителям джазу у різних країнах, подарував одеситам можливість зустрічі з ним.

Цар Ірод і Варавва, Понтій Пілат і мешканці Ієрусалиму. У минулі вихідні Дерибасівська в Одесі перетворилася на Голгофу, і городяни могли спостерігати за відтворенням біблейських подій.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі