Новини Одеси 18.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 18 квітня 2024 року

“Шлях до перемоги крізь вогонь”. До Дня працівника пожежної охорони в Одесі відкрилася фотовиставка, яка присвячена титанічній роботі вогнеборців під час ракетних обстрілів, пошуку постраждалих та ліквідації наслідків російського терору. Серед декілька десятків фотографій, представлених на виставці, є унікальні знімки, яких ніхто не бачив раніше. Наші кореспонденти побували на відкритті та поспілкувалися з авторами цих фотографій.

“Герої без зброї” – так часто називають рятувальників, і не випадково. Ці люди дійсно справжні герої, яким доводиться витримувати не лише фізичне, але і неабияке моральне навантаження. Загасити полум’я – півбіди, кажуть рятувальники. Бачити смерть людей – ось що дійсно важко.

«Тихіше їдешь – далі будешь», а ще «Поспішиш – людей на смішиш» - завжди актуальні вислови взяті з народної мудрості. Стосується це й дотримування правил дорожнього руху на проїжджій частині. Патрульна поліція продовжує заходи у різних районах міста та області, аби у черговий раз нагадати кермувальникам про необхідність бути дисциплінованими на дорогах.

І до трагічних наслідків у разі порушення правил дорожнього руху. На Одещині сталася смертельна аварія - лоб в лоб зіткнулися легковик і мотоцикл. Водій байка загинув на місці ДТП.

Вистрілив у шию через конфлікт на дорозі. В Одесі затримали водія BMW, який влаштував стрілянину у центрі міста.

Ви запаркували автівку, зайшли до магазину чи кафе, і коли зібралися прямувати далі – настрій зіпсовано: під двірником на лобовому склі – квитанція на сплату штрафу. В яких випадках таке трапляється частіше за все? Що робити, для запобігання такій ситуації? Наші кореспонденти пройшли вулицями Одеси разом з інспекторами з паркування й отримали відповіді на ці та інші питання.

«Тобі, майбутнє Одеси!» Просвітницький проєкт з такою назвою, присвячений репродуктивному здоров’ю підлітків, поновив свою роботу у місті. Про це на зустрічі з учнями й батьками школи Приморського району розповіли ініціатор проєкту директор Фонду охорони здоров'я матері та дитини Ірина Головатюк-Юзефпольська і її колеги, провідні лікарі Одеси.

Програма проекту «Тобі, майбутнє Одеси!» передбачає лекційну й індивідуальну роз'яснювальну роботу із школярами та їхніми батьками. Особливу увагу лікарі приділяють профілактиці захворювань та збереженню репродуктивної функції підлітків.

Відбулася випробувальним терміном - на Одещині суд виніс вирок жінці, яка під час п'яної сварки вдарила ножем сусіда. Інцидент стався в одному з сіл Березівського району.

На Одещині сільський чиновник наживався на чоловіках призовного віку і торгував "білими квитками". Хабарника взяли на гарячому, йому загрожує до 8ми років позбавлення волі.

В Одесі іноземець продавав в інтернеті неіснуючі ігрові приставки і встиг ошукати сімох людей.  Шахрая затримали, йому загрожує до 3-х років позбавлення волі.

Попри війну бджільництво в Україні продовжує розвиватися. Так в Одеській області за минулий рік було зареєстровано більше 300 пасік, в яких утримується майже 11 тисяч бджолосімей. Проте аби ця цифра була більшою, важливо дбати про бджіл та вживати основні заходи попередження отруєння цих комах.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі