Новини Одеси 10.04.2024

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси за 10 квітня 2024 року

Щоб не відбувалося, 10 квітня залишається сакральною датою для одеситів. Без скупчення людей, але із квітами у пам’ятних містах - Одеса відзначає 80-ту річницю визволення міста від фашистських загарбників.

З початку доби 10 квітня зафіксовано влучання по об'єктах критичної та транспортно-логістичної інфраструктури. Під час атаки постраждали двоє працівників Одеської залізниці, їх ушпиталено. Також пошкоджено енергетичний об'єкт, приватний будинок та автомобілі містян. А вночі армія рф здійснила комбіновану атаку по південних регіонах "шахедами" і ракетами. Унаслідок протиповітряного бою Сили оборони України збили дві керовані авіаційні ракети Х-59 на Одещині та 14 ударних БПЛА в Одеській і Миколаївській областях.

В літературному музеї до цієї дати пройшло одразу кілька знакових культурних подій. Захід відвідали кореспонденти Граду. Пам'ятний захід в Одеському літературному музеї з нагоди визволення міста від фашистських загарбників продовжився концертом за участю відомих діячів культури та мистецтва з Одеси та Чорноморська.

Курси долара і євро в Україні до початку літа різко не зміняться, цьому сприятимуть декілька факторів. Столичний економічний експерт Данило Монін прокоментував поточну ситуацію, що до пріоритетної валюти сьогодні на ринку.

60 дівчаток і 55 хлопчиків народилися в Одесі за минулий тиждень, серед них і одна пара близнюків. У міжнародний день братів і сестер, який щорічно відзначається 10 квітня, наші кореспонденти дізнавалися, у яких випадках на світ з'являються близнюки та двійнята. 15 випадків народження двійнят минолуріч прийняли лікарі першого пологового будинку Одеси, з них шість відбулися завдяки штучному заплідненню ЕКЗ, що наочно доводить важливість застосування новітніх технологій.

Майже 3 тисячі ДТП з постраждалими зафіксовано в Україні за два місяці поточного року за даними Департаменту патрульної поліції. Це на 6% менше, порівняно з аналогічним періодом довоєнного 2021-го. Водночас кількість ДТП з вини дітей продовжує зростати, повідомляють правоохоронці.

І до уваги водіїв. У звʼязку з аварійно-ремонтними роботами, ділянку автодороги М-27 Одеса-Чорноморськ, поблизу Олександрівки тимчасово перекрито, повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області. Водіїв просять врахувати перекриття даної ділянки та заздалегідь спланувати свій маршрут.

Зарізав приятеля під час п'яної сварки. В Одеській області затримали підозрюваного у вбивстві.

У Подільському районі затримали браконьєра. Чоловік у річці Кодима забороненими сітками виловив понад сотню карасів. Екологи нагадують, що з 1 квітня в регіоні діє щорічна весняно-літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

Щороку навесні мешканці Одеського регіону розпочинають сезон паління листя, сухої трави та гілок. Такі вчинки можуть призвести не тільки до вигоряння землі та дерев, а й до знеструмлення цілих населених пунктів і підприємств, попереджають енергетики.

Книга, як найкращий друг. Ця істина є актуальною і сьогодні. Навчити дитину читати, заохотити її самостійно навчатися та пізнавати світ, в тому числі через літературу є важливою задачею сучасного суспільства. Цьому процесу в значній мірі сприяють дитячі бібліотеки. Звичайний робочий день однієї з таких побачили кореспонденти ТРК Град.

Читання книжок з раннього дитинства закладає фундамент для розвитку дитини. Працівники дитячих бібліотек тримають руку «на пульсі» і постійно слідкують за новинками у книжковому світі та ретельно працюють над тим, аби презентувати те, чи інше видання у цікавій формі, аби діти захоплювалися процесом читання.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі