Новини Одеси 27.10.2023

Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси 27 жовтня 2023

Цього року вперше День української писемності та мови українці відзначають у нову дату – 27 жовтня. Сьогодні відбувся традиційний радіодиктант «національної єдності».

Російські загарбники цієї ночі влаштували чергову повітряну атаку дронами та ракетами по регіонах України. Під ударом були Миколаївська, Херсонська та Харківська області.

Російські терористи вдарили і по житловому будинку у Зеленівці Херсонської області.

В Україні Службу військового капеланства у складі Збройних Сил розпочали лише рік тому, але гостра необхідність у цьому виникла ще 2014 року, коли розпочалася російсько-українська війна, і тоді перші священики поїхали на «передову», розуміючи важливість духовної опори.

Швидко, якісно та чітко – основні засади роботи оперативних служб. Щоб перевірити, наскільки фахівці різних структур злагоджено працюватимуть і взаємодіятимуть один з одним в екстреній ситуації – в Одесі вже вчетверте за рік провели організовані тактичні навчання.

«Тримайся, Хомо, йде зима!» - кажуть у народі. Але до зими ще потрібно посіяти озимину і вони ще мають придбати листочки до перших заморозків. А от із цим на Одещині гірша ситуація, ніж в інших регіонах України через тривалу посуху, кажуть агрометеорологи.

Ми те, що ми їмо – говорить народна мудрість і наполягає на ретельному доборі персонального раціону, щоб почуватися добре і бути у формі.

В Ізмаїлі легковик збив велосипедиста.

На Одещині судитимуть жінку водія, дії якої призвели до смерті людини.

На Одещині завершилося розслідування щодо учасників ОЗУ, які реалізували масштабну схему з продажу контрафактних цигарок з місячним обігом до 10 млн. гривень.

На Одещині чоловік спробував виїхати за кордон на вантажному таксі. І втікача, і водія фури затримали прикордонники.

У ніч із суботи на неділю, о 4 годині, Україна перейде на зимовий час.

Диктор новин: Віктор Раду

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: