Новини Одеси 28.09.2023

Новини Одеси 28.09.2023
Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси 28 вересня 2023

У ніч на четвер Україна зазнала чергової масованої атаки безпілотниками.

Останнім часом російські війська почали активніше обстрілювати території Херсонської області, які не змогли окупувати.

На варті безпеки стоїть і поліція охорони. Як убезпечити свої будинки та квартири від пограбувань та інших небезпечних ситуацій, наші кореспонденти впізнавали правоохоронців.

Проте не завжди безпечно їздити міськими дорогами або в області. В Одеському регіоні затримано винуватця смертельної аварії.

На Одещині зараз працюють близько двох тисяч укриттів.

Понад 170 спеціальностей пропонують 27 держустанов професійно-технічної освіти в Одеському регіоні. Як відбувається процес їх модернізації, про особливості отримання робітничих професій в умовах воєнного стану дивіться далі в нашому випуску.

Всеукраїнський конкурс «Українська мова – мова єднання» підбив свої підсумки і цього року його переможцями стали понад сотня дітей з Одеси.

На Одещині затримали чиновника держагентства рибного господарства. Він вимагав від комерсантів платити щомісячну данину у чверть мільйона гривень.

На Одещині прикордонники ліквідували канал незаконного переправлення ухилістів через державний кордон.

Усього за добу на Одещині затримали п'ятьох порушників державного кордону.

Під час воєнного стану до бібліотек дедалі більше приходить молодь. Юнаки та дівчата не лише читають літературу, а й спілкуються, діляться враженнями, створюють гуртки за інтересами – і в цьому полягає нове дихання для розвитку установ. Про це розповіли у одеській Центральній міській бібліотеці імені Франка, де відбулося свято на честь Всеукраїнського дня бібліотек.

Диктор новин: Віктор Раду

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: