Новини Одеси 12.06.2023

Новини Одеси 12.06.2023
Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси 12 червня 2023

На морське узбережжя Одеси та області приносить міни. Так, лише за минулі вихідні виявлено кілька небезпечних знахідок. Дві якірні річкові міни винесло бурхливим потоком повені, спровокованої підривом Каховської ГЕС.

Внаслідок підриву та руйнування дамби Каховської ГЕС зберігається небезпека купання на пляжах Одеси. Як дотримуються правил безпеки мешканці та гості міста, впізнавали наші кореспонденти.

Ще до трагедії, що сталася у Херсонському регіоні, відвідування узбережжя Одеси та області було небезпечним через наявність ворожих мін у морі. Але мінна загроза залишається і сьогодні: велика кількість вибухових предметів дрейфує у воді за течією.

Внаслідок масштабних затоплень через підрив російськими загарбниками Каховської ГЕС, на території Херсонської та Миколаївської області загинуло не менше 10 осіб, ще 42 вважаються зниклими безвісти, у тому числі 7 дітей.

Через обстріл РФ на Херсонщині загинули троє мирних жителів і 10 поранені.

Каховське водосховище втратило понад 72% води.

На Херсонщині вода поступово відходить.

За вихідні 4 особи постраждали внаслідок серйозних ДТП на міських дорогах.

Усього за вихідні патрульні відпрацювали понад 1600 викликів, виявили 5 фактів торгівлі наркотиками, до відділень поліції доставили 30 порушників комендантської години та 27 п'яних водіїв.

Залізли в чужий будинок і пограбували жінку похилого віку. На Одещині правоохоронці затримали підозрюваних у розбійному нападі.

На Одещині у ставку виявили тіло утопленика.

Про дитячий травматизм і як його запобігти дивіться далі у випуску.

І повертаючись до трагічних подій у ніч на суботу, коли в результаті атаки дронами в Одесі загинуло троє людей і понад 20 отримали поранення. Від вибухової хвилі постраждали 290 квартир у 11 будинках.

І за часів військового стану в Одесі продовжується оновлення дитячих закладів. Після капітального ремонту у новому форматі працює п'ята дитяча міська поліклініка.

Спілкування з авторами сучасної української літератури, майстер-класи за участю митців, виступи творчих колективів – усі ці події стали кульмінацією виїзної книжкової виставки, що відбулася у центрі Авангардівської громади.

Диктор новин: Віктор Раду

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: