Новини Одеси 05.01.2023

Новини Одеси 05.01.2023
Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси

За добу ворог понад 40 разів обстріляв територію Херсонщини. Внаслідок обстрілу загинув 20-річний хлопець і було поранено ще трьох мирних жителів.

Служба безпеки України із спецпідрозділом Альфа затримали на робочому місці віце-губернатора Одеської області Олега Муратова. Він за гроші пропонував керівнику одного зі структурних підрозділів військової адміністрації своє «сприяння», щоб уникнути кримінальної відповідальності за присвоєння державного майна.

Абсолютний температурний рекорд січня було поставлено в Одесі 2 січня нового року. Метеорологи зафіксували температуру – близько 16 градусів тепла.

Новий рік Одеса зустріла по-справжньому весняною погодою. Перші дні січня видалися аномально спекотними, стовпчик термометра сягав 16 градусів тепла. Містяни масово вирушили гуляти до моря.

Після дуже теплого початку нового року перед Різдвом на Одеську область насувається похолодання.

Перед суттєвими похолоданнями слід подбати про своє здоров'я. Інфекціоністи радять не забувати про сезонні щеплення, правильний вибір одягу, харчування та активний спосіб життя.

У п'ятницю 6 січня два райони міста – Приморський та Малиновський залишаться без води. Це з ремонтними роботами на одеських електромережах.

У четвер, 5 січня, із морських портів Одеської області вийшли 6 суден з українською агропродукцією – вони перевозять понад 355 тисяч тонн зерна.

У ніч із 6 на 7 січня одесити відзначають Різдво за юліанським календарем. Згідно з опитуванням, проведеним у додатку «Дія», в якому взяли участь півтора мільйона українців, двічі цього року святкуватимуть Різдво 13 відсотків українців.

Традиційні ворожіння на Різдво та будівництво планів на наступний рік не варто скасовувати навіть у воєнний час. Це допоможе налаштуватися на позитив і пережити труднощі. Психолог Наталія Лебедєва пропонує нашим глядачам продумати, а краще записати – які позитивні емоції приніс 2022 рік, а які негативні моменти краще б у ньому залишилися.

Непростим видався 2022 рік і для Одеського зоопарку, який цього року відзначив свій 100-річний ювілей.


Події

На Одещині судитимуть водія, який у п'яному вигляді вчинив ДТП із тяжкими наслідками.

Зберігав удома бойову гранату. Літньому одеситу загрожує до 7 років позбавлення волі за незаконне поводження зі зброєю.

Диктор новин: Віктор Раду

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: