Новини Одеси 28.12.2022

Новини Одеси 28.12.2022
Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси

Минулої доби ворог понад 70 разів атакував Херсонську область. Ворожі снаряди потрапили до медичного закладу, дитсадка, хлібзаводу, житлових будинків.

У середу вранці частину вулиць в історичному центрі Одеси було перекрито. Одесити могли спостерігати, як на Катерининській площі працівники комунальних служб демонтують дерев'яну огорожу пам'ятника фундаторам Одеси.

Днями в одеському пологовому будинку №1 провели фото-відео конкурс «Наш перший щасливий рік», присвячений малечі, народженій у цьому медичному закладі.

Ялинкові базари в Одесі розростаються і з наближенням нового року – все більше привертають увагу покупців. Що обирають одесити у свої будинки – стрункі сосни чи пухнасті ялинки, і скільки коштує цього року головний символ свята – далі в репортажі.

Неподалік парку Перемоги у дворі однієї багатоповерхівки мешканці прикрасили новорічне дерево.

Із портів Великої Одеси за два дні експортували понад 400 тисяч тонн агропродукції для країн Африки, Азії та Європи.

Майже весь 2022 рік українці від малого до великого присвятили захисту країни від російських загарбників. Поки бійці відстоюють державу на передовій, тисячі волонтерів працюють у тилу. У міру сил допомагають і наймолодші одесити – школярі. Знімальна група ГРАДу завітала у гості до учнів автомодельного гуртка, який сьогодні перетворився на справжній цех з виготовлення окопних свічок.

У передноворічний тиждень Одеса увійшла здебільшого з електроенергією. В області продовжують діяти планові відключення, але світла з кожним днем стає дедалі більше. Одесити сподіваються, що позитивна динаміка збережеться на свята. Але й не забувають уроки блекаутів. Містяни розповіли про лайфхаків, які відкрили для себе під час відключень світла.

Новорічні свята – час добра та турботи. І одесити готові цю турботу дарувати – не лише один одному, а й братам нашим меншим. Про це точно знають ситі та доглянуті чотирилапі мешканці двору на Говорова 18Б. Під опікою місцевих мешканців – понад два десятки котів. Їх годують, споруджують для них спеціальні будиночки та водять до ветеринарів.

Події

На Одещині судитимуть організатора злочинної схеми та його спільників, які за гроші переправляли ухилістів за кордон.

В Одесі під час перевірки двох легкових автомобілів на блокпосту поліцейські виявили в них незаконно зрубані хвойні дерева.

За добу в Одесі сталося 2 аварії за участю пішоходів.

Усього за добу патрульні відпрацювали близько 700 викликів, перевірили понад 30 підозрілих осіб; до відділення поліції доставили п'ятьох порушників комендантської години та затримали вісім п'яних водіїв.

Диктор новин: Ірина Мінаєва

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: