Новини Одеси 28.10.2022

Новини Одеси 28.10.2022
Читать grad.ua в  

Головні новини Одеси

28 жовтня – пам'ятна дата для кожного українця. Цього дня, 78 років тому, Україна була повністю звільнена від німецько-фашистських загарбників.

У п'ятницю вночі російські військові знову обстріляли сусідній Миколаїв: зруйновано адмінбудинки, поранення отримав мирний житель.

Під час війни всі стикаються з тими чи іншими труднощами у роботі. Бізнес шукає нові оптимальні рішення, які насамперед принесуть користь українським споживачам. Телекомунікаційна компанія Тенет також перейшла на військові рейки багато місяців тому, і сьогодні, як і до 24 лютого, забезпечує безперебійним зв'язком жителів південних регіонів.

Наприкінці цього тижня, в ніч із суботи на неділю, вся Україна переводить годинник на зимовий час. 30-го жовтня о 4 годині ранку годинникова стрілка переводиться на 1 годину тому.

Напередодні Міжнародного дня Чорного моря в одеському головпоштампті погасили серію тематичних марок.

Безробітних громадян залучать до участі у суспільно корисних роботах. Вперше про програму цільової мобілізації заговорили ще в червні, тепер в уряді заявили про активізацію механізму.

Українці можуть захистити свої заощадження від ризику коливань курсу. Відповідний інструмент запровадив Національний банк. Згідно з механізмом, громадянин через банк обмінює гривневі кошти на валюту за офіційним курсом, що становить 36,5 грн. за долар. Валюту кладуть на депозит терміном щонайменше півроку. Після закінчення цього терміну гроші конвертуються назад у гривню та повертаються клієнту.

Настають холоди, прокидається коронавірус. Лікарі зазначають, що восени в Україні помітно збільшилася кількість заражених та госпіталізацій.

Події

Внаслідок кількох ДТП в Одесі постраждали пішохід та двоє мотоциклістів.

На Водопровідну під колеса легкового автомобіля потрапив пішохід.

Усього минулої доби одеські патрульні відпрацювали 750 викликів, перевірили 38 підозрілих осіб, до відділень поліції доставили 11 порушників комендантської години та затримали 11 нетверезих водіїв.

Незаконно заволодів землею та завдав місту збитків на 27 мільйонів гривень. В Одесі затримано директора приватного підприємства.

Диктор новин: Елена Астрахович

Схожі новини

Коментарі



СМИ Украины: