Новини Одеси 05.08.2024

Головні новини Одеси за 5 серпня 2024 року

З суботи у різних районах Одеси відчувався запах гару. За офіційною інформацією від ДСНС, це пов’язане з тлінням торф’яних шарів на полях зрошення.

Служба безпеки України викрила міжрегіональну агентурну мережу фсб, вона діяла в 9-ти регіонах, зокрема в Одеській області. Зрадники збирали розвіддані для ворога та наводили ворожі удари по бронетехніці, ППО та енергетичній інфраструктурі.

Як мінімум дві золоті медалі привезуть з Парижу одесити. Чемпіонками стали спортсменки шабельної збірної України Олена Кравацька та Аліна Комащук. Про атмосферу олімпіади-2024 з місця подій нам розповів прес-секретар відділення Національного олімпійського комітету України в Одеській області Влад Єфімов.

На Одещині викрили афериста, який вихвалявся своїми удаваними зв'язками в главку обласної поліції і "торгував" вигаданими посадами. За свої послуги він брав 8 000 доларів.

Привласнила понад мільйон гривень, щоб розрахуватися з особистими боргами - в Одесі затримали бухгалтерку одного з підприємств.

Навчальний рік не за горами, а батькам та їхнім дітям треба ще так багато встигнути: набратися сил, підготуватися до школи, а ще - перевірити стан здоров’я дитини. В цьому допоможе плановий медичний огляд. Записатися можна заздалегідь в режимі онлайн – розповідають в дитячій поліклініці.

Влітку, особливо перед початком навчального року, кількість відвідувачів дитячої поліклініки дещо зростає, здебільшого через те, що батьки йдуть у відпуску та мають більше вільного часу. Але, як кажуть лікарі, зробити плановий профілактичний медогляд можна й у січні-лютому.

В лікарні помер Володимир Александрюк – рятівник, який постраждав під час гасіння пожару на вулиці Софієвській.

Смертельна аварія в центрі Одеси - зіткнулися мотоцикл і два автомобілі. Водій байка загинув, його пасажира госпіталізували у важкому стані. Трагічна аварія сталася на перетині Канатної та Малої Арнаутської . Мотоцикл виїхав на перехрестя на червоне світло і врізався у два легкових авто, які їхали назустріч одне одному.

Ще одна серйозна аварія - на перехресті Троїцької та Рішельєвської. Вантажівка врізалася в автомобіль рятувальників, який поспішав на виклик: постраждали троє людей.

«Зміїний. Острів, що боронять боги» - виставка під такою назвою відкрилася в Одеському археологічному музеї. Приурочена до дворіччя звільнення українського острова від російських окупантів, експозиція розповідає його історію від античності до наших днів.

На полях Одещини цвіте бавовник. Аграрії провели експеримент, аби визначити, наскільки цю культуру вигідно вирощувати у степовій зоні та який економічний потенціал вона матиме.

Трудове рабство. Здавалося б, це поняття повинно відійти в минуле. Однак таких злочинів не стає менше. Навпаки, шахраї намагаються скористуватися ситуацією, коли тисячі українців залишилися без роботи. Що потрібно знати, щоб не потрапити у пастку – розповідає керівниця громадського руху «Віра, Надія, Любов» Тетяна Семікоп.

Що потрібно знати при працевлаштуванні? Що повинно насторожити? По-перше, говорить Тетяна Семікоп, якщо ви домовляєтеся безпосередньо з роботодавцем, він має підписати з вами угоду. А коли вам пропонує працевлаштування посередник або представник агенції, треба перевірити, чи є в них відповідна ліцензія.

Від книг до цвяхостояння. Читання, онлайн-курси та нетрадиційні практики - у фокусі уваги містян. Мешканці Одеси розповіли про свої улюблені методи самовдосконалення – і інтелектуального, і професійного, і духовного.

Самовдосконалення не тільки допомагає ставати кращою версією себе, а й підвищує цінність на ринку праці за рахунок постійного навчання – вважають мешканці Одеси.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі