Новини Одеси 26.07.2024

Головні новини Одеси за 26 липня 2024 року

В Ізмаїльському районі Одеської області під колесами авто загинув 6-річний хлопчик. Трагедія сталася в селі Орлівка.

Ще одна серйозна аварія сталася на автошляху Одеса-Рені. Вантажівка протаранила легковик. Внаслідок аварії постраждали четверо людей.

До 5 років в'язниці загрожує начальнику одного з військових підрозділів в Одеській області. Він вимагав хабар у військовослужбовця за допомогу в оформленні групи інвалідності для його хворої матері.

В Одесі судитимуть медиків, які видавали довідки з фальшивими діагнозами для ухильників. Свої послуги вони оцінювали у 7 тисяч доларів з кожного клієнта.

В Парижі відкриваються 33-ті Олімпійські ігри. В цей же день в Одесі теж урочисто підняли прапори України та Олімпійських ігор. Такі символічні церемонії відбуваються і в місті, і в районах області кожен раз, коли наші спортсмени їдуть здобувати нові медалі. Під час війни масштабних урочистостей не організовують, але морально підтримати наших спортсменів та виказати їм побажання зібралися тренери, ветерани спорту та майбутні чемпіони.

Днями до енергосистеми України підключили один з атомних блоків. Це, за словами міністра енергетики Германа Галущенка, дозволило українцям одразу відчути поліпшення ситуації зі світлом. Загалом інформацію щодо відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури не конкретизують через питання безпеки. Але деякі подробиці в Міненерго й ДТЕК повідомили.

А на Одещині енергетики усунули наслідки негоди, що сталася надвечір 25 липня, і повернули світло для 7 тисяч родин. Фахівці відремонтували 10 повітряних ліній різного класу напруги, що живлять 294 трансформаторні підстанції та повернули світло у 28 населених пунктів області.

Держава пропонує українцям кредити для купівлі альтернативного енерго-обладнання. Для приватних домогосподарств ці кредити з нульовою процентною ставкою. Для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків і житлових кооперативів – за програмою «Доступні кредити 5-7-9%». Про це розповіли в Одеській обласній військовій адміністрації.

Українська солодка експансія: мед з Одещини експортовано до США.
З початку червня відправлено майже 250 тонн продукту, який успішно пройшов перевірку Держ-прод-спожив-служби. Про це повідомили у Департаменті аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОВА.

Від спеки - до зливи: перепади погодних умов впливають у тому числі і на організм людини. Як допомогти собі пережити примхи погоди, чим краще тамувати спрагу, а також яким чином можна активізувати свій стан: рекомендації від лікаря-терапевта Євгена Грибовського.

Понад 1000 особин риби загинуло у Хаджибейському лимані за останні кілька тижнів. Серед видів пеленгас, білий амур, товстолоб та інші. Про причини замору підводних мешканців, та що планують робити у подальшому з цим питанням, розповіли нашим кореспондентам у державній екологічній інспекції Південно-Західного округу.

Переодягнувся у військову форму і пограбував перехожого. В Одесі затримали 17-річного зловмисника.

Посварився із сусідом через татуювання і знищив його автомобіль. В Одесі затримали палія Чоловікові загрожує до 10 років позбавлення волі.

Більше 30-ти народних традицій, розповсюджених на теренах Одещини, визнані національною і регіональною не-матеріальною культурною спадщиною України. Ритуальний хліб поман, біляївська рибна юшка, стінна суха кладка й ще багато дивовижного в побуті нашого краю. Нематеріальну спадщину не можна відібрати, але через воєнні реалії, міграцію населення і, взагалі, глобалізацію світу можна втратити. Аби жива спадщина не стала тільки історією, в обласному центрі української культури приділяють багато уваги її збереженню і популяризації.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі