Новини Одеси 08.07.2024

Головні новини Одеси за 8 липня 2024 року

Лікарні Одеси та області готові прийняти дітей з київського Охматдіту, в який в понеділок вранці влучила ворожа ракета. Як повідомили в одеській обласній військовій адміністрації, наразі готові щонайменше 200 ліжко-місць. Але при необхідності наш регіон зможе забезпечити стільки, скільки потрібно. В свою чергу, міський голова Одеси Геннадій Труханов повідомив, що усі дитячі медзаклади Одеси готові прийняти у себе пацієнтів Київської дитячої лікарні. Це стосується як ургентних, так і планових медичних заходів.

З днем Військово-морських сил ЗСУ захисників привітав президент України Володимир Зеленський під час візиту до Одеси.

В офіцерському корпусі військових моряків – поповнення. Курсанти випускного курсу інституту військово-морських сил національного університету Одеська морська академія отримали військове звання – лейтенант.

13-річний хлопчик був травмований внаслідок ДТП, яке сталося в селі Маяки Одеської області. Його збив рейсовий автобус на пішохідному переході.

У селі Фонтанка поблизу Одеси автомобіль, який стояв на схилі, покотився і впав на пляж. Під колесами автівки опинилася 6-річна дитина.

58 разів за добу виїжджали рятівники Одеської області на гасіння сухої рослинності – повідомили в ДСНС. В понеділок, зокрема, палала трава на схилах Ланжерону. Масштабні пожежі зафіксовані в різних районах Одещини.
 
Надмірно висока температура липня може невтішно позначатись на здоров'ї: загострюються наявні хронічні захворювання, особливо небезпечна спека для дихальної та серцево-судинної систем. Слід уважно ставитися до судин завжди, і влітку особливо, підкреслює доктор медичних наук, професор, позаштатний лікар-кардіолог департаменту охорони здоров’я міста Одеси Денис Сєбов.

Улітку організм починає втрачати багато рідини, після чого кров гусне й підвищується артеріальний тиск, що загрожує розвитком інсульту або інфаркту. Сьогодні кардіологія спроможна протистояти таким захворюванням і розвивається далі, розповідає Денис Сєбов, який майже три десятиліття присвятив цій галузі медицини.

Дві з половиною тисячі доларів за безперешкодний перетин кордону трьома молодиками: поліцейські затримали жителя Одеського району за надання хабаря прикордонниці та організацію втечі ухилянтів з України.

Жінку-наркоділера затримали в Одесі. Частину заборонених речовин вона приховала в упаковці від манної каші.

Комфортність, утилітарність, екологічність, стійкість – цим критеріям мають відповідати сучасні будинки. Для Одеси важливо зберегти також і красу архітектурних стилів, як під час відновлення будівель, так і при будівництві нових споруд, упевнений директор архітектурно-художнього інституту Одеської державної академії будівництва та архітектури Володимир Суханов. Про те, чого потребує урбаністичний простір міста – заслужений будівельник України розповів в ефірі телеканалу Град.

А чи збудують в Одесі хмарочоси? Це питання безпосередньо пов’язано з сейсмічністю. Володимир Суханов висловив своє професійне бачення архітектури майбутнього.

Одеса стала другим гостинним домом для десятків тисяч людей, які вирвалися з окупованих територій. Які втратили житло, роботу, але не втратили головне – надію. В нашому місті вони знайшли друзів, людей, які надають їм всебічну допомогу та підтримку. І ті, хто приїхав в Одесу під час війни, і самі одесити, прийняли участь у забігу – щоб ще раз продемонструвати, що ми всі – разом.

Громадські діячі і представники влади, волонтери і підприємці – неважливо, хто чим займається. Бо об’єднує всіх бажання підтримати людей, життя яких зруйнував ворог.

До літньої спеки можна ставитися по-різному. Хтось її чекає, хтось заздалегідь перевіряє, чи працює кондиціонер. Але для багатьох людей висока температура повітря – не просто дискомфорт, а й певні розлади здоров’я. Які симптоми з’являються у мешканців Одеси в спеку – дізнавалися наші кореспонденти.

Головне, що потрібно організму під час спеки – це вода – постійно наголошують лікарі. І говорять – необов’язково чекати почуття спраги. Можна просто пити воду протягом дня невеличкими ковтками.

Диктор новин: Сергій Градов

Схожі новини

Коментарі